Sport

Női labdarúgás: hősies diadal a hűség városában

Női labdarúgás: hősies diadal a hűség városában

2017. május 7., vasárnap
Női labdarúgás: hősies diadal a hűség városában
szent_mihaly-vasas024kf

Őrzi osztályozót érő második helyét a Szent Mihály, mely tartalékosan is győzni tudott Sopronban. Ha szombaton a lányok megverik a Kelen-Budaörsöt, akkor a most nagyot botló Monor elleni utolsó fordulóbeli rangadónak már nem marad tétje!

Sopron, 100 néző
2017. május 7., 14.00
SC Sopron
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Köves Kristóf* Asszisztens: Szabó Géza, Schubert Dávid
0
-
2

Női labdarúgó NB II 20. forduló:

SC Sopron - Szent Mihály 0-2 (0-0).

Sopron, Anger réti Sporttelep, 100 néző. Vezette: Köves Kristóf (Szabó Géza, Schubert Dávid).

Sopron:

Galambos - Kocsis, Gyurasits (Németh 75'), Sábján, Pósza, Kovács K., Pásztor (Páli 67'), Farkasi (Ihász 75'), Kondor, Eper, Sudár. Vezetőedző: Horváth Gábor.

Szent Mihály:

Sávai - Koncz (Szécsényi 58'), Temesváry, Harcel, Cselenák (Puskás 58'), Guth, Zimányi Kovács, Lipták, Horváth O., Szélpál, Szabó E. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Szélpál N. (78'), Zimányi Kovács A. (90')

Online közvetítésünk:

91'
Vége! Minden dicséretet megérdemel az a tizenhárom futballista, aki ma szívét-lelkét kitette a pályára a sikerért, azoknak viszont, akik nem vállalták a túrát, érdemes elgondolkodniuk azon, mit is akarnak a labdarúgástól. Köszönjük a figyelmet!
90'
GÓÓÓL 0-2! Szélpál Nóra ugratta ki Zimányi Kovács Anikót, aki a kapus fölött ügyesen ívelt a bal sarokba, ez tehát a slusszpoén, bebiztosította hősies diadalát a tartalékos Szent Mihály, mely így őrzi előnyét a Monorral szemben a tabellán. Folytatás jövő szombaton 13 órakor Tápén a Kelen-Budaörs ellen.
88'
Újabb soproni szabadrúgás ívelődött a kapunk elé, szerencsére elment keresztbe, majd kigurult az alapvonalon túlra. Még két percig kell kitartaniuk a hősiesen küzdő szentmihályi lányoknak.
87'
18 méterről a soproniak egyik legjobbja, Sábján Réka végzett el szabadrúgást, nem sokkal csavarta a bal kapufa mellé.
84'
Nagy erőket mozgósít az egyenlítésért a Sopron. Egy jobb oldali lecsúszott beadás okozott riadalmat az imént, a labda a felső lécre hullott, onnan a kapunk mögé.
78'
GÓÓÓL 0-1! Szélpál Nóra egyedül megoldotta, vezetünk, végre megvan a várva várt találat! Szélpál a középpályán szerzett meg egy előrevágott labdát, előretört vele, 14 méternél felnézett, és Galambos Liliána mellett a soproni ketrec jobb oldalába zúdította a bogyót.
74'
Helyzet itt, helyzet ott! Zimányi Kovács Anikó lépett volna ki, de Szélpál Nóra indítása ezúttal mélyre sikeredett. Ahogy kicsit kinyíltunk, a soproniak is veszélyesek gyors akcióikkal. Meglepő lenne, ha 0-0 lenne a vége.
69'
Temesváry Tekla került ziccerbe, egy az egyben vezette Galambos hálóőrre, kijött elé a kapus, majd visszavetődve, lábbal hárította futballistánk kísérletét.
67'
Zimányi Kovács Anikó 28 méteres szabadrúgását a felső saroknál csípte el Galambos Liliána. Fantasztikusan jól helyezte Anikó, erő azonban nem nagyon volt benne, ez segített a kapusnak.
64'
Újabb szerkezeti módosítás a szegedieknél, Cserenkó Szabolcs Temesváry Teklát küldte előre a támadósorba.
63'
Farkasi Dóra az alapvonalig jutott egy gyors kontrával, mély beadását hatástalanította Sávai Vivien. Az előbb Sábján Réka indult meg védőink mellett, a lövése mellé szállt.
58'
Kettős cserét hajtott végre a Szent Mihály, Koncz Bernadett és Cselenák Kinga helyére a két újonc, Szécsényi Anett és Puskás Dóra érkezett.
57'
Felpörögtek a csapatok, mindkét fél egyértelműen a győzelemre hajt, komoly futóverseny vette tehát kezdetét. Mindkét kapu előtt adódnak lehetőségek, de nincs igazán nagy ziccer. Zimányi Kovács Anikó legendás beindulásaiból mutatott be az imént egyet, első cselével többméteres előnyt szerzett védőivel szemben, ám a lövésre nem maradt kellő ereje.
53'
Sokkal jobban futballozik a szegedi együttes, mint az első félidőben, mezőnyfölényt harcoltak ki a Cserenkó-tanítványok. Zimányi Kovács Anikó távoli fejesét magabiztosan húzta le Galambos Liliána soproni portás.
47'
30 méterről végezhetett el szabadrúgást Zimányi Kovács Anikó, nagyszerűen lőtte el, a kapus kapaszkodott, a laszti a jobb sarok mellett zúgott el.
46'
A szegediek kezdték a második félidőt.

SZÜNET!

45'
Vége az első felvonásnak. A végén még Pásztor Klaudia előtt adódott lehetőség, közvetlen közelről fejelt a szegedi kapu mellé. Megúsztuk, és ezzel túljutottunk a hosszú buszút utáni borzalmasan nehéz első negyvenöt percen.
41'
Guth Renátát kellett ápolni, szerencsére vissza tudott állni középpályásunk, majd egy veszélyes soproni beadást fülelt le Sávai Vivien.
38'
Zimányi Kovács Anikó távolról fölé durrantott. Ezt követően ugyanő kombinált szemet gyönyörködtetően Szélpál Nórával, Szélpál volt a befejező ember, 16 méterről leadott lövése alig fél méterrel szállt fölé.
32'
Kondor Bettina kísérletezett ávolról, a kapu közepébe tartó lövést Sávai Vivien el tudta csípni. Szerkezetet váltottunk közben, Szélpál Nóra visszalépett a középpályára, Zimányi Kovács Anikó pedig előrébb mehet, és ki a szélre. Csapatunk csillagát kettős őrizettel kísérik a hazaiak, akik ezt ma - eddig - megtehetik a tartalékos Szent Mihály ellen, hisz - eddig - nincs, aki átvegye Zimányitól a támadásszervezés terheinek egy részét.
27'
Sábján Réka kétszer is vezetéshez juttathatta volna a Sopront. A tizenhatos vonalánál rázta le védőjét, majd célba vette a kaput, lövése a bal felsőbe tartott, hatalmas bravúrral tolta szögletre Sávai Vivien. A korner után Sábján senkitől sem zavartatva csúsztatott 1 méterről, nagy szerencsénkre mellé.
22'
Kezd kiegyenlítődni a játék, immár nem beszélhetünk soproni mezőnyfölényről. Szélpál Nóra különösen aktív szentmihályi részről. Egyik csapat sem tud most fölénybe kerülni, ugyanakkor a kapuk sem forognak veszélyben, azaz nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól.
16'
Kondor Bettina veszélyeztetett a szegedi kapu előtt, közeli kísérletébe Sávai Vivien belevetődött. Az utóbbi percekben már mi is eljutottunk a hazai térfélre, Koncz Bernadett tört előre a jobb oldalon, de kivárt, és végül nem jött össze a beadás.
10
Egy kapu előtti lepattanó labdát 6-7 méterről az oldalhálóba lőtt Sábján Réka, ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete. A forgatókönyv változatlan, rohamoznak a fehér-feketék, a szegediek védekeznek.
5'
Soproni fölényt hoztak az első percek, sokkal kezdeményezőbbek a hazai. Egy veszélyes szabadrúgást ívelt be jobbról Farkasi Dóra, az alkalmi kapuvédő, Sávai Vivien remekül oldotta meg a nehéz feladatot, magához ölelte a veszélyesen tekeredő labdát.
1'
Fehér felsőben, fekete nadrágban és fehér sportszárban a hazaiak, piros-sárga csíkos felsőben, piros nadrágban és sportszárban a mieink. Verőfényes napsütés fogadta a lányokat, a szél viszont erős. A soproniak kezdték a találkozót.

13.55:

Tartalékos összeállításban a szentmihályiak: Schildkraut Fruzsina és Szántó Adrienn osztálykirándulás, Vass Noémi sérülés, Szil Tünde és Lévai Nikolett egyéb okok miatt hiányzik, így újoncavatás várható. Az ificsapat két tehetséges játékosa mutatkozhat be az NB II-ben, Szécsényi Anett és Puskás Dóra a vendégek két cseréje. Mindezek tükrében nehéz meccsre számítanak a mieink.

13.45:

Köszöntjük Olvasóinkat Sopronból!

A mérkőzés és az élő közvetítés 14 órakor indul Köves Kristóf sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Egypontos előnyét őrizné üldözőjével, a Monorral szemben a Szent Mihály. Ha a két együttes a hátralévő két akadályt veszi, a 22. fordulóban, azaz a zárónapon Pest megyében dönthetnek arról, ki végez a Diósgyőr mögött a második helyen, és ki játszhat osztályozót az NB I-ért.

A 20. forduló további mérkőzései:

DVTK - Vasas-Femina: elmaradt, a vendégek nem álltak ki (3-0) Atomerőmű SE - PMFC-Keresztes Lovagok 0-4 Balatonfüredi FC - ZTE FC 0-1 Kelen-Budaörs - Videoton FC 5-3 Monor SE - Airnergy FC 1-4

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 20 20 0 0 147 4 143 60
2. Szent Mihály 20 17 1 2 75 19 56 52
3. Monor SE 20 16 0 4 97 22 75 48
4. Kelen-Budaörs 20 11 1 8 79 40 39 34
5. PMFC 20 11 0 9 37 38 -1 33
6. Airnergy FC 20 9 2 9 56 56 0 29
7. Vasas-Femina 20 8 2 10 46 48 -2 26
8. Videoton 20 6 4 10 44 50 -6 22
9. SC Sopron 20 6 2 12 38 74 -36 20
10. ZTE FC 20 4 1 15 26 108 -82 13
11. Balatonfüredi FC 20 3 0 17 17 119 -102 9
12. Atomerőmű SE 20 2 1 17 15 99 -84 7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.