Kultúra

Néptáncfesztivált rendeznek Deszken

Néptáncfesztivált rendeznek Deszken

2017. május 10., szerda
Néptáncfesztivált rendeznek Deszken
deszkineptanc

Néptáncfesztiválnak ad otthont a Deszki Faluház május 13-án, szombaton, ahol a dél-alföldi régió táncos hagyományainak megőrzése a cél.

„Rözögtessük mög!” – Dél-alföldi Szóló- és Páros Táncok Országos Versenyfesztiválja néven rendeznek néptáncfesztivált május 13-án, szombaton 11 órától a Deszki Faluházban. A Tiszavirág Néptáncegyesület Deszk szervezésében egy hiánypótló kezdeményezés lát ezzel napvilágot. A „Rözögtessük mög!” fesztivál célja, hogy a dél-alföldi régió táncos hagyományai ne merüljenek a feledés homályába. A versenyre több mint nyolcvanan jelentkeztek, a szervezők az ország minden tájáról várják a táncosokat, akik hat korcsoportban mérik össze tudásukat. A szakmai zsűri tagjai lesznek

Juhász Zsolt

zsűrielnök, Harangozó díjas táncművész, a Duna Művészegyüttes vezetője,

Farkas Tamás

, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranysarkantyús táncos,

Busai Norbert

, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranysarkantyús táncos, Táncház díjas pedagógus,

Busai Zsuzsanna

, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranygyöngyös táncos, valamint

Furik Rita

, koreográfus, rendező, jelmeztervező. A verseny 16 óráig tart, majd 17 órától eredményhirdetésre kerül sor, azt követően pedig gálaműsor veszi kezdetét a díjazottakkal. Az est befejezéseként egy fergeteges táncház várja a néptánc szeretőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.