Közélet

Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK

Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK

2017. május 23., kedd
Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK
biztonság1 (1)

Az ítélkezés zavartalanságának biztosítása alapvető érdeke minden bíróságnak. Ez az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének is egyik legfontosabb stratégiai célja, ezért országszerte jelentős összegeket költ az OBH a biztonsági rendszerek kiépítésére és korszerűsítésére. E program keretében újult meg a Szegedi Ítélőtábla biztonsági rendszere is.

A Szegedi Ítélőtáblára belépőket biztonsági őrök fogadják, és a biztonsági kapun áthaladókat ellenőrizve gondoskodnak arról, hogy tiltott tárgy ne juthasson be az épületbe. Ugyanilyen átvizsgáláson esnek át a csomagok is. A szakszerű, gyors és egyben kíméletes átvizsgálás menetét a biztonsági őrök tanfolyamokon sajátították el. A tárgyalótermek előtti kulturált várakozási helyeken is garantálják a biztonsági őrök az ítélőtáblára betérők személyes biztonságát, míg az épületben belül és az utcafrontokon a közelmúltban korszerűsített kamerarendszer szolgálja a folyamatos ellenőrzést és azt, hogy a történések utólag is pontosan felidézhetők legyenek. A személyiségi jogok biztosítása érdekében a kamerafelvételeket az előírt határidő lejártakor törlik. A tárgyalások és a munkavégzés biztonságát szolgálja az a tűzvédelmi rendszer, amelyet szintén nemrégiben váltottak fel a korábbinál jóval korszerűbb berendezésekkel. A rendszeresen megtartott tűzvédelmi riadók pedig a dolgozók biztonságérzetét erősítik.

biztoság2 (1)

A Szegedi Ítélőtábla Sóhordó utcai épületében (ahova 2005-ben költözött a táblabíróság) az eltelt évek során komolyabb rendbontás nem történt. Ez köszönhető annak is, hogy az ítélőtábla és a Szegedi Rendőrkapitányság között kiváló az együttműködés, amelynek keretében a kiemelt ügyek tárgyalásakor rendőri biztosítást is kap a bíróság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.