Közélet

Megkezdődik a jövő évi büdzsé vitája az Országgyűlésben

Megkezdődik a jövő évi büdzsé vitája az Országgyűlésben

2017. május 17., szerda
Megkezdődik a jövő évi büdzsé vitája az Országgyűlésben

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a 2018-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot.

Az ülésnap reggel 8 órakor, a büdzsé általános vitája pedig a nemzetgazdasági miniszter 40 perces előterjesztői nyitóbeszédével kezdődik, amit az Állami Számvevőszék, valamint a Költségvetési Tanács elnökeinek 30-30 perces felszólalásai, majd a frakciók vezérszónokainak szintén fél-fél órás beszédei követnek. A képviselők ma csaknem 10 órában, csütörtökön 14 órában, pénteken pedig további négy órában fejthetik ki véleményüket a költségvetésről.

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter a munkából élők költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét, amikor átnyújtotta az arról szóló javaslatot

Kövér Lászlónak

, az Országgyűlés elnökének. A tárcavezető szerint a költségvetés céljai változatlanok jövőre: a teljes foglalkoztatottság, a gazdasági növekedés fenntartása és a biztonság erősítése. A büdzsé 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, valamint 3 százalékos inflációval számol a GDP-arányos államadósság további csökkenése mellett. A költségvetés az ideihez hasonlóan három területre tagolódik, az állam működése nullszaldós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.