Sport

Lósport: eső áztatta pályán folytatódik ma a verseny Fábiánsebestyénben

Lósport: eső áztatta pályán folytatódik ma a verseny Fábiánsebestyénben

2017. május 6., szombat
Lósport: eső áztatta pályán folytatódik ma a verseny Fábiánsebestyénben
Maratonhajtas_2_fabiansebestyen

A tegnapi kiadós eső ellenére a tervezett programnak megfelelően 9:30-kor elindult a maratonhajtás a Kinizsi Parkban. A póni négyesfogathajtók számára véget ért a maratonhajtás versenyszám. Hamarosan a pályára hajt a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán, aki az idei évben el kíván indulni a Lipicai kettesfogathajtó világbajnokságon, és a göteborgi négyesfogathajtó Európa bajnokságon is.

Jámbor Vilmos nyerte a maratonhajtást a póni négyeseknél

A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogathajtó verseny győztese a póni négyesfogathajtók versenyében a magyar

Jámbor Vilmos

(117,06) lett. A kisbéri hajtó megelőzte a szintén magyar

Rohr Mátét

(120,31). Az összetett versenyben is Jámbor Vilmos (166,79) vezet az első két versenyszám, azaz a díjhajtás és a maratonhajtás után, második Rohr Máté (183,14). A póni négyesfogatok vasárnap folytatják a versenyt az akadályhajtás versenyszámmal.

Lázár Zoltán jó díjhajtás után várja a folytatást

Jobban tart az időjárástól, az esetleges esőtől a maratonhajtás rajtja előtt álló

Lázár Zoltán

, mint magától a versenytől. Az első számot, a díjhajtást az élen záró nyolsszoros világbajnok elégedett volt négyesfogata tegnapi teljesítményével. Mint mondta, ahhoz képest, hogy a szezon első versenye a fábiánsebestyéni, és a hatalmas eső, amit éppen a futam alatt kaptak, kicsit megzavarta a lovakat, de így is jónak értékelte a szezon eleji formájukat. A versenyző viszonylag új lovakat hajt a mostani versenyen, és bár már tavaly elkezdték a felkészülést, ez a verseny is voltaképpen azt a célt szolgálja, hogy minél jobban összeszokjanak. A maratonhajtás előtt ezért inkább az időjárás miatt aggódik. Úgy véli, nagy hátrányt jelent, ha eső után kell a pályára menni, ehhez nincsenek hozzászokva a lovai. „Eső után megázik a felső réteg, s olyanná válik a talaj, mint ha jégen mennénk. - Ilyenkor lassan higgadtan kell menni, s a lovak nem ezt szokták meg – tette hozzá.

A közönségprogramok ma és holnap is várják az érdeklődőket

A borús időjárás ellenére is sokakat vonzott a mai versenynap a Kinizsi Parkba. Nem csak akadályról akadályra halad, hanem az ízek utcájában illetve az ingyenes dodzsemnél és kisvasútnál is folyamatosan áramlik a nézők sokasága. A felnőttek számára a belépőjegy szombaton és vasárnap is jelképes összegért, 1000 forintos áron vásárolható meg, a 14 év alattiak pedig ingyenesen látogathatják a rendezvény. A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny sztárvendége ma a szentesi születésű Bebe, azaz Abebe Dániel lesz. A Back II Black zenekar egykori frontembere este lép fel a Kinizsi Park színpadán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.