Sport

Labdarúgás: nem tudta megállítani az őszi bajnokot az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: nem tudta megállítani az őszi bajnokot az FK Szeged + FOTÓK

2017. május 17., szerda
Labdarúgás: nem tudta megállítani az őszi bajnokot az FK Szeged + FOTÓK
fk_szeged-csongrad010kf

Mindkét félidő elején betalált a Csongrád, ezt a hátrányt pedig nem tudta ledolgozni az FK Szeged.

A hétközi forduló esti mérkőzésén a bajnoki címért küzdő Csongrádot fogadta az FK 1899 Szeged. A vendégek kezdték jobban a meccset, és többször is eljutottak a szegediek kapujához - ennek eredményeképp

Maszlag Tibor

meg is szerezte a vezetést a Csongrádnak, miután a kapujából kifutó

Nagy Krisztián

mellett pörgette el a labdát, 0-1. Ugyan volt lehetősége előnyének megduplázására

Szűcs Róbert

együttesének, de kihagyta a lehetőségeket, a félidő felétől pedig egyre pontosabb játékot hozott az FK is, de a csongrádi védelem jól állta a sarat hátul. A fordulást követően a félidőben beállt

Nagy Attila

hamar meglőtte a második csongrádi találatot: ismét a játékrész elején lőttek gólt Bíró Mihályék, miután Nagy Attila futotta le a hazaiak védelmét, és lőtt a bal alsóba, 0-2. A folytatásban inkább mezőnyjátékot láthattak a nézők, a Csongrád már nem kockáztatott annyit, mint a meccs elején, az FK-ban viszont ekkor nem igazán volt benne a szépítés, mégha egyetlen pillanatra sem adták fel

Hüvös Gábor

tanítványai. Negyed órával a vége előtt úgy tűnt, minden eldőlt, miután egy mintaszerű kontrát vezetve a Csongrád megszerezte a harmadik gólját is - azonban két perccel később egy kapufáról levágódó

Dóra János

-szabadrúgást fejelt a vendégek kapujába

Prontvai Bence

. Az utolsó tíz percet megnyomta az FK, be is tudta szorítani kapuja elé a Csongrádot, azonban ziccerig nem tudott jutni a diszkoszvetős csapat, így bár nagy erőket mozgósított az FK Szeged azért, hogy legalább egy pontot fogjon, de a Csongrád a félidők elején lőtt góljainak és koncentrált játékának köszönhetően mindhárom pontot hazavitte a Felső Tisza-partról. Ezzel az FK Szeged tizenkettedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, és a tizedik helyről várhatja a hétvégi, bordányi folytatást. A Csongrád huszonegyedik sikerét aratta, és továbbra is üldözi a Makót, mi több, hétvégén esélye nyílik az előzésre, hiszen a hagymavárosiak pihenőjüket töltik, míg a Csongrád majd odahaza az Algyővel játszik szombaton, és amennyiben nyer, akkor a tabella élére ugrik.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2017. május 17., 19.00
FK 1899 Szeged
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István * Asszisztens: Bereczki Bence, Kádár Németh Zoltán
1
-
3

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 27. forduló

FK 1899 Szeged - Csongrád TSE 1 - 3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Bereczki Bence, Kádár Németh Zoltán).

FK Szeged:

Nagy K. - Répási (Degovics, 67'), Dóra T., Zsilák M., Barta (Varga Z., 58'), Szalai, Szélpál (Prontvai, 52'), Hegyesi (Rangos, 61'), Csuka, Ares, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Csongrád:

Bíró - Bodor, Budai, Bakos, Mészáros M., Szabó M., Nagy Á. (Bálint A., 90+2'), Huszka, Maszlag (Nagy A. - a szünetben), Juhász S., Borda.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gól:

Prontvai (77') ill. Maszlag (9'), Nagy A. (49'), Budai (76').

Sárga lap:

Barta (25') ill. Nagy Á. (70'), Huszka (75'). Hüvös Gábor:

"Óvatosan kezdtünk, bennünk megvan az, hogy az ellenfelet túlságosan tiszteljük és bátortalanabban futballozunk. Az első félidő közepén elhittük, hogy nekünk is van keresnivalónk. A meccs végén mi támadtunk, a Csongrád kontrákból azonban érvényesítette a papírformát. Nincs hiányérzetem, tisztességesen mentünk előre és küzdöttünk, ez ma így jött össze. A bő keretünknek köszönhetően mindig olyanok tudnak beszállni, akik lendítenek a játékon, vagy pluszt tudnak hozzátenni. Ma bemutatkozott Varga Zoltán, aki 1999-es születésű játékos. Ma mindent megtettünk, de sajnos nem sikerült a pontszerzés. Gratulálok a Csongrádnak, és sok sikert kívánok nekik a bajnoki címért folytatott küzdelemben!"

Szűcs Róbert:

"A második gólunk után sem tudtunk hátradőlni, az FK mindenkire veszélyes hazai pályán. Gyorsabbak voltunk, de van hiányérzetem a mai meccs kapcsán, hiszen jó pár lehetőséget elrontottunk. Az utolsó percekig izgalmas meccset játszottunk, de reális a sikerünk. Nem csodálkoztam rajta, hogy a végére kicsit elfáradtunk, kevesen is vagyunk, hétközi meccs volt, de ez a bajnokság most már így megy végig."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
VÉGE! Még volt egy szöglete az FK-nak, amihez felment Nagy Krisztián kapus is, de nem sikerült ebből veszélyeztetni: a Csongrád a meccs nagy részét dominálva, mindhárom pontot begyűjti Szegeden, így továbbra is tart a versenyfutása a Makóval!
90+2'
Még cserél egyet a Csongrád: Nagy Ádám helyére áll be Bálint Attila.
90'
Egyetlen perc ráadást jelez a meccs végén Szalai sporttárs.
87'
Huszka duplázhatott volna, de a felé ívelt labdát miután átveszi, túlságosan a hosszú felé célozza, így elcsorog a kapu előtt keresztbe mintegy tíz méterről leadott lövése.
85'
Most oda tudja szorítani kapuja elé a Csongrádot az FK, több beívelt labda is érkezik, végül az egyik lecsorgó után Ares kapásból lő, de jócskán fölé, ezzel felszabadul a vendégek tizenhatosa. Ezzel együtt is derekasan megy előre a kék-fekete együttes.
79'
Lüktető, jó meccs - majdnem ott a válasz! Nagy Ádám talppal készíti le Nagy Attilának, aki egy igazítás után tekeri el tizenhat méterről, de a lapos labdát megfogja Nagy Krisztián.
77'
GÓÓÓÓÓL! Szépít az FK! Dóra János szabadrúgása a bal kapufán csattan, a kipattanót végül Prontvai fejeli be Bíró mellett, aki hiába nyújtózkodik, ezt már nem tudja kitolni, 1-3! Izgalmas lehet még a vége?
76'
Budai kap sárgát, miután a tizenhatos vonala előtt rántja le ellenfelét: kiváló helyről lőhet szabadrúgást az FK Szeged!
75'
GÓÓÓÓÓL! Ezzel végleg eldőlt! Egy oldalról, hosszan belőtt labdából indul a Csongrád kontrája, kilép a jobb oldalon Nagy Attila, aki remekül veszi észre a túloldalon teljesen üresen lévő Huszkát, aki okosan elteszi Nagy Krisztián mellett a labdát, 0-3!
70'
Nagy Ádám kap sárgát, miután egy indításnál lest jelez a partjelző, azonban a sípszót követően elrúgja a labdát, ráadásul eltalálja vele a hozzá közel álló Nagy Krisztián kapust.
68'
Ez szép volt: egy előrevágott labdára jött ki Nagy Krisztián, aki a labdára startoló Nagy Ádám mellett sarokkal teszi oldalra a labdát, a nézők is kifejezik elismerésüket. Vészesen fogy az FK ideje, egyelőre nem nagyon látszik, hogy tudna pontot szerezni a szegedi csapat, a Csongrád pedig egyre közelebb a győzelemhez az idő teltével.
67'
Cserél az FK Szeged: Répási helyére Degovics érkezik a pályára.
63'
Ez komoly lehetőség volt, egy bal oldali szabadrúgás érkezik Bíró kapujának léce alá, aki kiüti a labdát, azonban ott pattog a labda az ötösön - a hazaiak kezezést reklamálnak, végül felszabadít a csongrádi védelem és kivágja a labdát.
61'
Cserélnek a diszkoszvetősök: Hegyesit Rangos váltja a hazaiaknál.
60'
Nem sok kellett egy emlékezetes gólhoz! Huszka vette át a szegedi térfél körívén a labdát, majd egy pattanás után egyből kapura is ívelte: Nagy Krisztián ugyan igyekezett vissza, de csak centikkel pattant le a bal kapufa mellett a labda, jó meglátás volt!
58'
Újabb hazai változtatás: Barta helyére Varga Zoltán áll be az FK-nál.
55'
Közel állt a duplázáshoz Nagy Attila! Szabó Márk távoli, lapos labdáját üti ki Nagy Krisztián, a kipattanó éppen az üresen álló Nagy Attilához kerül, akinek fejese elkerüli a kaput, nagy lehetőség volt, de marad a 0-2.
52'
Cserél az FK is: Szélpál helyett Prontvai érkezik a pályára.
49'
GÓÓÓÓÓL! Megint a félidő elején eredményes a Csongrád! Egy jobb oldali remek, lapos indítással lépett ki az imént beállt Nagy Attila, aki befele tolta a labdát védője elé, majd okosan ellőtte Nagy Krisztián mellett, és kilőtte a hosszú alsót, 0-2!
46'
A gólszerző Maszlag nem jött ki a folytatásra, helyette Nagy Attila állt be a vendégekhez.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt a Csongrád.
SZÜNET
45+1'
Félperces hosszabbítást követően ér véget az első félidő: jobban kezdett a Csongrád, amely hamar meg is szerezte a vezetést, viszont az FK játéka feljavult a játékrész második felére.
41'
Most egy kicsit meg tudja tartani a labdát az FK, azonban Répási a fellőtt labdát továbbpörgetné, viszont nem kíséri lendületből társ, így véget ér a hazaiak támadása. Bátrabb a diszkoszvetős alakulat, mint a meccs elején, de Bírót még nem tudta megtornáztatni.
38'
Borda próbálja meg a félpályáról az üresen maradt kapuba ívelni, miután egy indítást Nagy Krisztián tisztáz a kapuját elhagyva. Nem volt rossz kísérlet, de egy fél méterrel a kapu mellett landolt, ráadásul vissza is ért az FK kapusa.
33'
Huszka, az ötös bal sarkára érkező szabadrúgását fejelik vissza a túloldalra, ahol Juhász végül ollózva próbál gólt szerezni - a mozdulat látványos volt, de ha nem is sokkal, de kaput tévesztett.
30'
Most az FK szerez labdát a felezőnél, Dóra János indítása centikkel hosszú Csukának, aki ziccerben mehetett volna. Kevés lehetősége van a hazaiaknak, de azok általában veszélyesek.
28'
Ez veszélyes volt! Egy bal oldali szöglet után Nagy Krisztián nem tudta kiütni a labdát, csak belekapott, a lecsorgót pedig közelről Borda nem tudta már bekotorni. Szívósan küzd az FK, de megint beszorul a kapuja elé - Hüvös mester is arra biztatja övéit, hogy tolják feljebb a védekezésüket.
25'
Bartáé a meccs első sárgája: a vendégek már régóta követelik a sárgát a diszkoszvetősök faultjai után, most előhúzta azt Szalai játékvezető. A szabadrúgás utáni lecsorgót Borda küldi kapásból a kapu mellé.
21'
Bár valamelyest mérséklődött a csongrádi fölény, de az FK nehezen tudja felépíteni támadásait: az imént Ares elé került kis szerencsével a labda, azonban alapvonalról középre gurított labdája nem talált embert. A kornert a vendégek védelme hatástalanítja.
17'
Viszont nem tudja kihasználni ezt a vendég együttes: a kapura tekert labda elhal a sorfalban. Sok az apró fault, ám egyelőre a lap nem kerül elő.
16'
Érdekes szituáció: egy szabadrúgás után rögtön fúj Szalai sporttárs, mivel lerántottak egy csongrádit, még éppen a tizenhatos előtt - egyes sportágban ezt szép területnyerésnek hívják, most aligha ez lehetett a cél, viszont kiváló helyről rúghat szabadrúgást a Csongrád.
13'
Majdnem ott a második! Nagy Ádám szerzett labdát a szegedi térfél közepén, majd meg is indult vele, sikerült is elhúznia Nagy Krisztián mellett, azonban kicsit kisodródott, és már nem tudta visszahúzni úgy, hogy a kapuba csorogjon. Sokadik szögletét rúghatja a Csongrád, de ez sem okoz veszélyt - egyelőre akcióból veszélyesebb a vendég együttes, mint pontrúgásból.
9'
GÓÓÓÓL! Vezet a Csongrád! A vendégek fölénye gólban is megmutatkozik, egy remek indítással lép ki a jobb oldalon Maszlag, akivel szemben csak Nagy Krisztián áll, Maszlag viszont okosan elpörgeti a kapus mellett, így megszerzi a vezetést csapatának, 0-1!
7'
Talán először indulhatott meg kontrában az első percekben igencsak beszorult FK, azonban Répási hiába szökött meg a jobb oldalon, Borda visszazárt, és fejjel tisztáz előle, így odalett a lehetőség.
4'
Huszka adja remek ütemben a meginduló Nagy Ádámnak, akinek a rövid alsó felé tartó lövésére ér le Nagy Krisztián - nem volt társ középen, így nem volt sok választása Nagynak, de nem tudta meglepni ezzel az FK kapusát.
2'
Juhász íveli kapu elé a bal oldalvonal mellől járó szabadrúgást, jól is megy be a labda a büntetőterületen belülre, de a hosszún nem tudja egyik társ sem kapu felé csúsztatni.
1'
A vendégek kezdték a meccset. Az FK Szeged kék-feketében, míg a Csongrád fehér felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
18.53 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, a hétközi forduló később kezdődő mérkőzésén az őszi bajnok Csongrádot fogadja az egyik kulcsjátékosát, Benkő Jakabot nélkülöző FK Szeged. A vendégeknek kell a győzelem, miközben bízniuk kell a Makó kisteleki pontvesztésében - ugyanakkor az FK nyolcadik helyét erősítheti meg ma, ha meglepetést tud okozni. A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Újabb nehéz feladat előtt áll az FK Szeged, hiszen a bronzérem első számú esélyese, a Tiszasziget elleni mérkőzést követően a hétközi fordulóban a bajnokaspiráns Csongrádot fogadják a diszkoszvetősök. A kék feketék otthonában senkinek sem könnyű nyerni, ugyanakkor a Csongrád legutóbbi hat mérkőzésén egyaránt három pontot szerzett, és az őszi bajnoknak nem fér bele több botlás, mert csak így lehet bajnok - a győzelmekkel tarthatja saját kezében a sorsát Szűcs Róbert együttese. Legutóbb is fontos sikert aratott a Csongrád az Ásotthalom ellen, ugyanakkor ősszel egy pontot el tudott rabolni Csongrádról az FK Szeged. Fontos meccs lehet a szerda esti a bajnokság végkimenetele szempontjából!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.