Sport

Labdarúgás: a feljutásért harcoló Kisvárdát fogadja a Szeged-Grosics

Labdarúgás: a feljutásért harcoló Kisvárdát fogadja a Szeged-Grosics

2017. május 20., szombat
Labdarúgás: a feljutásért harcoló Kisvárdát fogadja a Szeged-Grosics
szeged_2011_balmazujvaros13_gs

Egy héten belül a harmadik élcsapattal találkozik a Szeged-Grosics: a Puskás Akadémia és a Soroksár után a Kisvárda ellen lép pályára Klausz László együttese vasárnap.

Három fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt még óriási harc folyik a második, feljutást jelentő helyért, amelyre a Kisvárda, a Balmazújváros, a Soroksár és matematikailag még a Békéscsaba is pályázik. Az előző forduló nagy nyertese a Szeged-Grosics vasárnapi ellenfele éppen a Kisvárda volt, hiszen a Soroksár és a Balmazújváros egymástól vettek el pontokat egy 1-1-s döntetlennel, miközben

Révész Attila

együttese 2-1-re győzte le hazai környezetben a Dorogot. Ezzel átlépte a tabellán remiző riválisait és jelenleg ők birtokolják a második pozíciót. Ha már Soroksár,

Klausz László

csapata a múlt heti, Puskás Akadémia ellen elért 0-0-s döntetlen után szerdán is pályára lépett, hét közben pótolta ugyanis a villámlás miatt félbeszakított, majd elhalasztott találkozóját

Lucsánszky Tamás

együttese ellen. Nagyon hamar hátrányba került a Szeged-Grosics

Lovrencsics Balázs

tizenegyes góljának köszönhetően, s bár

Geiger Norbert

a 75. percben kiegyenlített, a csereként beálló

Bajzát Péter

kis túlzással az első labdaérintésével eldöntötte a három pont sorsát. Ennek ellenére a vezetőedző kiemelte, hogy hat saját nevelésű labdarúgó is játéklehetőséget kapott, ami a fejlődésük szempontjából nagyon hasznos és a stáb is jobban fel tudja mérni mire lehetnek majd képesek ezek a labdarúgók a jövőben.

Online

Vasárnap 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged-2011 Grosics Akadémia – Kisvárda Master Good másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A Soroksár, hétközi győzelmének köszönhetően a Balmazújvároshoz hasonlóan 64 ponttal áll a negyedik helyen, míg a Kisvárda egy ponttal előzi meg üldözőit. Mindezek fényében rendkívül fontos lenne a szabolcsiaknak a Szeged-Grosics otthonából is elvinni a három pontot, ám annak ellenére sem mehetnek biztosra, hogy Klausz László csapata nincs túl jó formában. Legutóbb április 12-én, a Kozármisleny otthonából távozott győzelemmel a szegedi gárda, azóta négy gólnélküli döntetlen mellett kikapott a Balmazújvárostól és a Soroksártól is. A szabolcsiak nem véletlenül teljesítenek jól az idei szezonban, jó néhány NB I-es rutinnal is rendelkező játékost tudhatnak a keretükben, ilyen például a házi góllövő listát vezető, korábbi magyar válogatott csatár,

Rajczi Péter

, vagy az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes csapat támadója

Gosztonyi András

. "Biztos vagyok benne, hogy kiélezett meccs lesz. A bajnokság végére nekünk azok a csapatok maradtak, akik a feljutásért küzdenek. Legalább így nem folynak majd langyos mérkőzések, hogy egyik csapatnak sem fontos a mérkőzés kimenetele. Mindig rivális a Kisvárda, történelme van a két csapat közötti mérkőzéseknek. Nagyon jó játékosállománnyal rendelkeznek, de úgy gondolom, hogy ebben a bajnokságban mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt" - nyilatkozta Klausz László vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. Ősszel éppen Gosztonyi góljával győzte le a Szeged-Grosicsot Révész Attila együttese és a mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy

Farkas Márkot

akkor kiállította a játékvezető az 58. percben. A Kisvárdánál egyértelműek a célok: a következő szezont már az NB I-ben szeretnék megkezdeni. Ehhez azonban minden pontra szükségük van, így izgalmas találkozó várható vasárnap.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2–1 (1-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Berettyán Péter).

Soroksár:

Jova – Valencsik, Gengeliczki, Silye, Lorentz, Szilágyi P. (Bajzát, 76′), Fülöp (Nagy O., 86′), Peszmeg (Huszák, 76′), Sándor I., Csilus, Lovrencsics B.

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Szeged-Grosics:

Szántai – Geiger, Horváth A., Coroian (Hegedűs, 69′), Jagodics, Farkas M., Farkas A., Povázsai (Pászka, 56′), Achim, Zabari, Zádori (Balogh G., 62′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gól:

Lovrencsics B. (2′ – tizenegyesből), Bajzát (78′) ill. Geiger (75′)

Sárga lap:

Valencsik (57′), Bajzát (87′) ill. Jagodics (61′), Balogh G. (89′)

Kisvárda Master Good – Dorogi FC 2–1 (1–1)

Kisvárda, 1022 néző. Vezette: Gyarmati Tibor (Máyer Gábor, Punyi Gyula).

Kisvárda:

Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Izing, Hei (Bacsa, 57’), Horváth A. (Horváth Z., 80’), Lucas, Vári B., Oláh G., Rajczi, Cseri T. (Fodor A., 60’).

Szakmai igazgató:

Révész Attila.

Dorog:

Demjén – Kővári, Berkó, Hauser (Sitku, 88’), Bora, Perovics (Grabant P., 56’), Tóth M. (Szedlár, 66’), Lénárt, Medgyes, Mészáros Á., Simon A..

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Rajczi (11-esből, 17’), Horváth Z. (86’) ill. Ivancsics A. (öngól, 41’)

Sárga lap:

Ivancsics A. (92’) ill. Mészáros (54’), Berkó (75’)

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2016. november 20.)

Kisvárda Master Good – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (1-0)

Kisvárdai Várkerti Stadion, 400 néző, vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid).

Kisvárda:

Ivancsics – Hei, Fodor F., Vári, Minczér, Lucas, Vermes, Grumic (Oláh 61′), Cseri (Fodor A. 73′), Gosztonyi, Karacs (Rajczi 68′).

Vezetőedző:

Révész Attila.

Szeged-Grosics:

Szántai – Tóth, Coroian (Horváth A. 77′), Jagodics, Germán, Andorka (Geiger 65′), Farkas, Zabari, Achim, Király P., Zádori (Balogh G. 77′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gól:

Gosztonyi A. (19′)

Piros lap:

Farkas M. (58′)

A bajnokság jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójának teljes programja

Május 21., vasárnap, 16:45

Budaörs – Soroksár.

18:00

Balmazújváros – Szolnok, ZTE – Csákvár, Mosonmagyaróvár – Cigánd SE, BFC Siófok – SZEOL SC, Nyíregyháza Spartacus – Békéscsaba, Dorog – Sopron, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda, Ceglédi VSE – Puskás Akadémia, Vác – Kozármisleny.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.