Közélet

Kubatov: Hatékonyabb Fideszre van szükség Szegeden

Kubatov: Hatékonyabb Fideszre van szükség Szegeden

2017. május 24., szerda
Kubatov: Hatékonyabb Fideszre van szükség Szegeden
kubatov_gabor_nemzeti_konzultacios_est25_gs

A keddi nemzeti konzultációs fórumon nagyinterjút készítettünk Kubatov Gáborral, a Fidesz ügyvezető alelnökével, akivel a szegedi jobboldalt feszítő problémákról és a helyi polgári közösség jövőképéről is beszélgettünk. Az interjút csütörtökön olvashatják majd portálunkon, addig is egy kis kedvcsináló beharangozó: a középpontban Szeged múltja, jelene és jövője.

„El kell ismerni, mi a

Botka Lászlót

megelőző időszakban,

Bartha László

polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken, mindemellett Botka Lászlót sem tartom jó városvezetőnek, Szeged az adottságaihoz képest nagyon alul teljesít. Hosszú elemzést követően jutottam erre a következtetésre, és nem is vagyok ebben megrengethető. Ha egy személyt kell megneveznem, aki a sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között. Ebben a négy évben Debrecen és Szeged egyforma támogatást kapott az akkori Fidesz-kormányzattól, de nem ugyanoda jutott, és az sem véletlen, hogy egészen más irányt vett Bartha László és

Kósa Lajos

politikai karrierje is. Ráadásul Bartha László 2006 környékén, ellenzéki időkben, elhagyta a Fideszt, és mikor visszaadta a pártkönyvét, azt mondta: ”

Orbán Viktor

mellett csak a leghűségesebb kutyái maradnak”. Ezzel szemben mi másként gondolunk a közösségünkre, mi jóban, rosszban ott maradtunk, kitartottunk, és ezek után is össze fogunk tartani. Egy szó mint száz: amíg én ügyvezető alelnök vagyok, addig a bukott, a pártját később cserben hagyó, a bajtársiasságot, a hűséget sutba dobó politikus számára nincs visszaút a Fidesz közelébe” – mondta a szegedi jobboldal múltjáról, kudarcainak okáról

Kubatov Gábor

. Ami a jövőt illeti, az alelnök elárulta, nem véletlenül töltött el egy teljes napot Szegeden: célja, hogy társakat találjon ahhoz a tervhez és ahhoz a munkához, melynek célja a szegedi polgári jobboldal rendbe tétele. „Tisztességes, dolgozni akaró, a szegedieket szolgálni képes embereket várunk a sorainkba, akik nem a pozíciót keresik, hanem a munkát, és nem azt nézik, hogy lehet a másikat leradírozni a térképről, hanem elkötelezettek a minél szélesebb összefogás iránt. A munka, az egyetértés, az őszinteség, a bajtársias közösség létrehozása jót fog tenni a szegedi jobboldalnak. Szeretnénk, ha ennek lenne presztízse: tehát megbecsülni a közösséget, büntetni az árulást! Nem kívánunk olyanokkal együtt dolgozni, akik viszályt szítanak, csakis olyanokkal ülünk egy hajóba, akik tele vannak tervekkel, irányítani és fejleszteni szeretnék ezt a nagy lehetőségek előtt álló várost.”

További részletek csütörtöki nagyinterjúnkban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.