Sport

Kosárlabda: újabb sikert ért el a Kosársuli utánpótlás csapata

Kosárlabda: újabb sikert ért el a Kosársuli utánpótlás csapata

2017. május 17., szerda
Kosárlabda: újabb sikert ért el a Kosársuli utánpótlás csapata
vasarhelyi_capak_szolnok2

A Vásárhelyi Kosársuli 2006-os válogatott csapata, a Cápák veretlenül zárta az Országos Kenguru Bajnokság regionális küzdelmeit.

Pavlovics Vuk

és

Kelemen Balázs

tanítványai 14 meccsből 14-et nyertek meg három - Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád - megye 39 csapatának 6 hónapos bajnokságában, és ezzel bejutottak az ország legjobb 16 csapatának debreceni dzsemborijára. Az elmúlt hétvégén Szolnokon rendezték meg a regionális bajnokok tornáját, amelyen a kelet-magyarországi harmadik helyet szerezték meg. Két héttel ezelőtt pedig a megyeválogatottak is megmérkőztek Szolnokon, ahol a hat vásárhelyivel felálló Csongrád megye ezüstérmes lett.

EREDMÉNYEK

Csoportmérkőzések

Borsod megye - Csongrád megye 29-44 (11-9, 8-12, 5-11, 5-12)

Csongrád megye - Fejér megye 70-17 (14-3, 22-3, 17-7, 17-4)

Döntő

Bács-Kiskun megye - Csongrád megye 45-42 (13-8, 7-10, 17-7, 8-17)

Márkus Attila edző: "Csongrád megye válogatottja ezúttal a Vásárhelyi Bikák, a Szedeák Sasok, illetve a Szedeák Sakálok legjobb játékosaiból állt össze. A gyerekek már a kezdetektől megtalálták a közös hangot egymással, ami a pályán is megmutatkozott. Első ellenfelünk nagyon intenzív tempót diktált, amihez nehezen tudtunk alkalmazkodni. A hajtós mérkőzés második félidejére a borsodiak elfáradtak, amivel lehetőségünk nyílt ellépni tőlük és megnyerni a mérkőzést. Fejér megye válogatottja nem okozott komolyabb fejtörést a fiúknak. Szép kosarak, látványos befejezések révén a csapat minden tagja hozzá tudott tenni a magabiztos győzelemhez. A döntőben két azonos képességű csapat mérhette össze erejét. Az első félidőben meggyűlt a bajunk a lepattanókkal és nehezen tudtuk tartani az ellenfél mozgékony magas embereit is, ezért a félidőre előnybe került Bács-Kiskun megye csapata. A végjátékra alaposan feljavultunk védekezésben, amiből sok labdát és könnyű kosarat tudtunk szerezni. A hajrára visszatértünk a meccsbe, de a fordításra már nem maradt idő és energia. Gratulálok az egész csapatnak!"

vasarhelyi_capak_szolnok

Márkus Attila edző, Wolf Péter Noel, Borus Soma, Kis Viktor, Angyal Medárd Ámon, Bacsa Rajmund, Kruzslicz Alex, Domján Bálint, Papp Botond, Mészáros Tamás, Lőrincz Boldizsár, Elek-Savanya Márk, Mihályi Patrik és Dragon Botond

SZOLNOK – REGIONÁLIS DZSEMBORI

Elődöntő

Vásárhelyi Cápák – Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás 47-76

Kosársuli:

Angyal 11, Bacsa 2, Barna -, Borbáth -, Borus 1, Domján 5, Kis 11, Kruzslicz 6, Molnár 2, Ujvári 2, Vass 1, Wolf 5. Pavlovics Vuk edző:

"Sajnos a legerősebb csapatot kaptuk az elődöntőben, Kemény védekezéssel kezdte a mérkőzést a Kecskemét, a magasságbeli előnyüket pedig kihasználták a palánk alatt. Kevés pontot dobtunk az első félidőben ezeknek köszönhetően Örülök, hogy nem adtuk fel és egész mérkőzésen próbáltuk csökkenteni a különbséget. Megérdemelten nyert a Kecskemét, nekünk pedig jó erőpróba volt ez a mérkőzés."

3. helyért

Miskolci EAFC Basket Bulls - Vásárhelyi Cápák 62-68

Kosársuli:

Angyal 11, Bacsa 12, Barna 4, Patócs G. 2, Borus 3, Domján 5, Kis 3, Kruzslicz 19, Molnár 1, Ujvári 1, Vass 3, Wolf 5. Pavlovics Vuk edző:

"Kicsit csalódottan és fáradtan vágtunk bele a második mérkőzésbe. Végig vezetve tudtunk nyerni egy szoros mérkőzésen. Gratulálok a Srácoknak!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.