Sport

Kosárlabda: ismét Győrben a Vásárhely

Kosárlabda: ismét Győrben a Vásárhely

2017. május 19., péntek
Kosárlabda: ismét Győrben a Vásárhely
kosarsuli129

Alapos leckét adott múlt szombaton a Vásárhelyi Kosársuli a Győrnek a felsőházi rájátszásban. A kék-sárgák kiváló játékkal és 36 pontos győzelemmel vágtak vissza riválisaiknak a két győzelemig tartó párharcban. A harmadik felvonást – aminek végeredményére tippelni sem egyszerű – a Rába parti városban rendezik most vasárnap 17 órától.

A hazaiaknak igencsak össze kell kapniuk magukat a zárófelvonásra, mivel Hódmezővásárhelyen enyhén szólva sem muzsikáltak túl jól. Ászaik közül csak Gombás hozta magát. Nárai, Puszta, Kovács és Ruják viszont csak árnyéka volt két héttel korábbi önmagának. Nem volt tehát könnyű dolga Csaplár-Nagy Ervin vezetőedzőnek, akinek keményen kell dolgoznia a héten, ha ki akarja törölni fiai fejéből az alföldi rossz élményeket. A Kosársuli játékosairól ellenkező előjellel lehet elmondani ugyanazt, amit győri „kollégáikról”: mindenki sokat tett hozzá a meglepően sima győzelemhez. A szokatlanul alacsony számú hazai közönség talán idei legszebb produkciójukat láthatta. Kreativitásból, fegyelmezettségből és látványos megoldásokból sem volt hiány. A csapat élére álló Szabó és Vas mellé Kelemen, Pavlovic és Molnár zárkózott fel, de az együttes többi tagjának sem volt oka a szégyenkezésre. Ha sikerül átmenteni a formájukat, akkor még idegenben sem jelenthet gondot a győzelem, és ezzel a jog megszerzése arra, hogy az 5. helyért játszhassanak a következő körben. A Vásárhelyi Kosársuli háza táján azonban nem csak emiatt van most nagy mozgolódás. Jövő csütörtöktől ugyanis a Csongrád megyei gárda rendezi meg a serdülő országos döntőt, ahol a vásárhelyiek U14-es együttese is érdekelt. Olyannyira, hogy Mócsai Milán fiai, a Vásárhelyi Rakéták esélyesként lépnek majd pályára a Hódtói Sportcsarnokban zajló nyolc csapatos fináléban, a kosárlabda barátok így jövő héten sem maradnak majd színvonalas összecsapások nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.