Sport

Kosárlabda: a Kecskemét és a Kaposvár kigolyózta a Szedeákot a rájátszásból

Kosárlabda: a Kecskemét és a Kaposvár kigolyózta a Szedeákot a rájátszásból

2017. május 3., szerda
Kosárlabda: a Kecskemét és a Kaposvár kigolyózta a Szedeákot a rájátszásból
szedeak_falco81_gs

A Kecskemét három ponttal nyert Sopronban, míg a Kaposvár simán verte hazai pályán a már biztos hatodik Pécs együttesét, így hiába szereztek Nikola Lazic tanítványai ugyanannyi győzelmet mint a KTE, a rosszabb középszakaszbeli össz-gólkülönbség miatt lemaradnak a rájátszásról és a kilencedik helyen zárják a szezont.

A Naturtex-SZTE-Szedeák a Kaposvár elleni sikerével zárta a bajnokság középházi szakaszát és még reménykedhetett abban az utolsó játéknap előtt, hogy története során második alkalommal is eléri a rájátszást érő helyek valamelyikét. Ehhez azonban szükség lett volna a Pécs vagy a Sopron segítségére. Úgy állt az utolsó forduló előtt a helyzet, hogy amennyiben a Kaposvár vagy a Kecskemét nem tudja megnyerni az összecsapását a Pécs illetve a Sopron ellen, akkor a Lazic-legénység készülhet a rájátszásra, sőt, még az is benne volt a pakliban, hogy a hetedik helyen zár a szegedi gárda. Az utolsó forduló forgatókönyve azonban sajnos a lehető legrosszabbul alakult szegedi szempontból: a Kaposvár nagyon simán verte meg hazai pályán a már biztosan hatodik helyen záró és rájátszás-résztvevő Pécset, amivel saját hetedik helyét is bebiztosította, míg a tartalékos és néhány játékosától már meg is váló Sopron bár nagyon megszorongatta a Kecskemétet, a hírös városiak is behúzták a győzelmet. Ezzel eldőlt hogy a Kecskemét ugyanúgy 18 győzelemmel és 16 vereséggel zárja az alapszakaszt mint a Szedeák, csakhogy a holtversenyből a KTE jött ki jobban, ugyanis ebben az esetben a középszakasz össz-gólkülönbsége döntött, ami szegedi részről +11, míg a KTE az említett győzelemmel javított az amúgy is jobb (+32) mutatóján, így megelőzte Nikola Lazic csapatát, amely így a kilencedik helyen fejezte be a bajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.