Közélet

Konyhakéssel követelte a bevételt a dohányboltban

Konyhakéssel követelte a bevételt a dohányboltban

2017. május 8., hétfő
Konyhakéssel követelte a bevételt a dohányboltban
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. M. vádlottat rablás bűntettének kísérletében, ezért - mint többszörös visszaesőt - 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés-büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható - közölte a Szegedi Törvényszék.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott tavaly december 7-én - november 17-i büntetés-végrehajtási intézetből történő szabadulását követően - bement az apátfalvi Nemzeti Dohányboltba egy 25 cm hosszúságú konyhakéssel, majd a pult mögött álló eladóval szemben megállt és a kezében lévő konyhakést a sértett arcától kb. 20-30 cm távolságban tartva két alkalommal felszólította a dohánybolt bevételének átadására. A sértett a bevételt nem adta át, lélekjelenlétét megőrizve egy alkalommal a pultra csapott és a kijárat felé mutatva távozásra szólította fel a vádlottat, aki az üzletet ennek hatására el is hagyta. A cselekményt követően röviddel a vádlott visszatért a helyszínre és közölte a rendőrökkel, hogy ő az elkövető, majd megmutatta a kés feltalálási helyét is. A bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyész három napot tartott fenn esetleges fellebbezése bejelentése érdekében, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.