Sport

Kézilabda: a MOL-Pick Szeged megnyerte a bajnokság alapszakaszát

Kézilabda: a MOL-Pick Szeged megnyerte a bajnokság alapszakaszát

2017. május 13., szombat
Kézilabda: a MOL-Pick Szeged megnyerte a bajnokság alapszakaszát
pick_veszprem40_gs

Könnyedén érvényesítette a papírformát a Balatonfüred ellen Juan Carlos Pastor együttese, a tízgólos győzelem azt is jelenti egyben, hogy a Szeged megnyerte az alapszakaszt.

Utolsó alapszakaszbeli meccsére készült a MOL-Pick Szeged, amelynek az volt a tétje, hogy hazai pályán játszhassa a bajnoki döntőt

Juan Carlos Pastor

együttese, ehhez a Tisza-partiaknak le kellett győzniük a Balatonfüredet. A Pick keretébe visszakerült a hétközi mérkőzést követően

Balogh Zsolt

.

Stas Skube

hetesével indult a meccs, majd

Debreczeni

egyenlítését követően három szegedi gól született, így 4-1-re vezetett a MOL-Pick Szeged. A félidő felénél tartotta magát a Balatonfüred, csak két gól volt közte - mi több, még húsz perc elteltével sem alakult ki komolyabb különbség. Skube kihagyott egy hetest is, de kettőnél közelebb nem tudott lépni a Füred, 11-9 után újabb két hazai gól esett, így megnyugtatóbb lett a Szeged előnye. A hajrát megnyomták

Zubai Szabolcsék

, és végül harminc perc után 16-11-re vezettek. A második félidőben tovább nyílt az olló,

Sostaric

büntetőből,

Bánhidi

beállóból szerzett gólt, majd a 43. percben

Bodó

találatával már tíz volt a különbség. Bár próbálkozott a Balatonfüred, a Pick magabiztosan tartotta megszerzett előnyét, végül tíz góllal, 29-19-re nyert a csapat, ezzel pedig megszerezte az alapszakasz első helyét, így hazai pályán játszhatja a Veszprém elleni bajnoki döntő visszavágóját.

K&H férfi kézilabdaliga, 26. forduló

MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 29-19 (16-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 5/3, Buntic 4, Petrus 5, Bánhidi 1, Källman 2, Skube 2/1. Csere: Sego (kapus), Balogh 1/1, Gaber 2, Bodó 2, Pedro 3, Obranovic 1, Bóka 1, Zubai, Fekete B.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Balatonfüred:

Fazekas - Déber, Kasparek 3, Németh B. 2, Debreczeni 3, Vasvári 3, Varsandán 1. Csere: Risztanovics (kapus), Gerdán, Nemes 4, Gábori, Ivanovic 1, Petrovski 2, Szilágyi.

Vezetőedző:

Csoknyai István.

Hétméteres:

5/10 ill. 0/0.

Kiállítás:

0 perc ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.