Egyetem

Két új gyógypedagógiai képzőhelyet indítanak az idén

Két új gyógypedagógiai képzőhelyet indítanak az idén

2017. május 11., csütörtök
Két új gyógypedagógiai képzőhelyet indítanak az idén

Két új helyen is képeznek gyógypedagógusokat az idei évtől, így már hat intézményben lehet majd ilyen végzettséget szerezni - közölte a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Mosányi Emőke

felidézte, hogy sokáig csupán egy képzőhely működött, budapesti a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola, majd egyetemi kar. Később Kaposváron is indítottak kurzusokat, pár éve pedig már Szegeden és Győrben is lehet gyógypedagógusnak tanulni. A területen aggasztó a szakemberhiány, egyes számítások szerint kétezerrel több speciális tanárra lenne szükség a nyolcvanezer érintett diák mellé - hangzott el. Mosányi Emőke azt mondta, jól tud működni a fogyatékkal élő és az ép gyermekek együttes nevelése, a két csoport hatékonyan képes támogatni egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.