Kultúra

Jótékonysági könyvgyűjtés a Tasnádi könyvtárnak

Jótékonysági könyvgyűjtés a Tasnádi könyvtárnak

2017. május 31., szerda
Jótékonysági könyvgyűjtés a Tasnádi könyvtárnak
tik004kf

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár is kiemelkedő segítséget szeretne nyújtani egy könyvgyűjtési akció keretein belül, ahol a romániai Tasnád nevű kisváros könyvtára részére várják a könyvadományokat.

"Kizárólag magyar nyelvű dokumentumokat várunk, de minden témában: szépirodalom, ismeretterjesztés, gyerekkönyv, szórakoztató irodalom stb. Lehetnek régebbi és újabb kiadások egyaránt, bár fontos szempont, hogy jó állapotúak legyenek" - közölte a könyvtár. A könyveket június 25-ig várják a Kölcsönző pultba. Tasnád egy Szatmár megyei kisváros a mai Románia területén. Népessége hozzávetőleg 7000 fő, ennek körülbelül fele magyar anyanyelvű. Jelenleg egy 2012-ben felújított épületben működik a városi kiskönyvtár, melynek állománya 52.400 dokumentumot számlál. Ehhez 571 beiratkozott olvasó társul s a városi iskolának hozzávetőleg 425 magyar diákja van. A gyűjteményben sajnos csekély számú magyar nyelvű szépirodalom és gyerekkönyv szerepel, és azok állapota nagyon kritikus. A helyi tanároknak is sokszor problémát okoz még az alapvető és kötelező irodalom számonkérése is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.