Sport

Jégkorong: Szeged ismét felkerült a Magyar Jégkorong Szövetség térképére

Jégkorong: Szeged ismét felkerült a Magyar Jégkorong Szövetség térképére

2017. május 25., csütörtök
Jégkorong: Szeged ismét felkerült a Magyar Jégkorong Szövetség térképére
goodwill_pharma_papai_miklos

Több létesítmény fejlesztési tervet is bejelentett Pápai Miklós a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója a klub évnyitó rendezvényén.

A szegedi Squash Club Szabadidőközpontban tartotta meg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata évnyitó rendezvényét, ahol

Pápai Miklós

szakosztály-igazgató kiemelte, a Magyar Jégkorong Szövetség is „rátalált” a szegedi klubra, értékelte az elmúlt egy évben mutatott teljesítményét, aminek köszönhetően minden fejlesztési tervet engedélyeztek az egyesületnek. Ennek értelmében még ebben a naptári évben elkészül a szegedi műjégpálya új hűtőrendszere, a műjégpálya háta mögött egy harmados, sátras tanpálya létesül, valamint új öltözőhelyiségeket alakít ki a klub, mindemellett egy új jéggépet is beszereznek. Elárulta azt is, hogy 2018-ban újabb kiszolgáló helyiségek jönnek létre a műjégpályán, kialakítanak bírói, edzői öltözőt, valamint egy metodikai központot, és elemzőtermet is. Pápai Miklós hangsúlyozta, Szeged regionális központtá vált a jégkorong-utánpótlás szempontjából, ennek köszönhetően a Magyar Jégkorong Szövetség egy nagy szakmai tudással rendelkező, külföldi edzőt delegál majd a klubhoz július elsejétől, akitől nem csak a gyermekek, hanem a szegedi edzők is sokat tanulhatnak. Mindezek alapvetően szükségesek ahhoz, hogy öt év múlva MOL-ligás felnőtt csapat működhessen Szegeden – tette hozzá a szakvezető, aki azt is elárulta, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű együttműködési megállapodást kötött az algyői önkormányzattal, így a településen is jégpályát hoznak létre a közeljövőben. Az évnyitó rendezvényen átadták a csapat új mezeit is: a következő szezontól már zöld-fehérben szerepel a gárda, a felszerelésen pedig megtalálható a két névadó szponzor, a Goodwill Pharma Kft. és a Szegedi Vízmű Zrt. neve, valamint a csapat kabalaállata, a Loli nevű tukán is. A klub ezen felül közös iskolai programot tervez a Szegedi Korcsolyázó Egyesülettel és a két sportági szövetséggel közösen, amelyben a következő tanév során nyolcszáz szegedi kisgyermeket tanulhat meg korcsolyázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.