Közélet

Gyurcsány: még az idén megállapodnak a közös jelöltállításról

Gyurcsány: még az idén megállapodnak a közös jelöltállításról

2017. május 2., kedd
Gyurcsány: még az idén megállapodnak a közös jelöltállításról
Gyurcsány Ferenc

"A demokratikus ellenzéki pártok" még az idén megállapodnak arról, hogy valamennyi választókerületben közös jelöltet indítanak a jövő évi országgyűlési választásokon - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Kaposváron.

Pártja lakossági fórumán

Gyurcsány Ferenc

megjegyezte, hogy most még "belső verseny", felkészülés zajlik, amely arról szól, "kinek milyen startpozíciója lesz a tárgyaláshoz", de eljön a megállapodás pillanata, és a mai kormánypártok "iszonyatosan nagy zakót kaphatnak", történetük legnagyobb vereségét szenvedhetik el. A Fidesz leváltásában érdekelt sokaság egy pont után nem foglalkozik azzal, melyik pártot szereti a legjobban, megnézi, ki a legesélyesebb jelölt, és az emberek tömegesen kezdenek rá szavazni, függetlenül attól, honnan jön, mert fontosabb a Fidesz leváltása, mint a pártlojalitás - hangoztatta az ellenzéki politikus. Gyurcsány Ferenc úgy vélte: bizakodásra ad okot, hogy a kormánypártok az elmúlt három évben tartott időközi választásokon lényegesen rosszabbul szerepeltek, mint korábban. "Az emberek jelentős része nem hajlandó elmondani, mit gondol erről a hatalomról, mert vigyáz magára, és abba a csapdába ejti a Fideszt, hogy azt hiszi, tetemes előnye van, de nincs" - mondta az ellenzéki politikus, majd hozzátette: a Fidesznek 2010-ben 54, 2014-ben "már csak" 44 százalékos támogatottsága volt, most szerinte nincs több 35 százaléknál. "Ha csak ennyijük van, meg fogjuk őket verni, biztosak lehetnek benne" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.