Kultúra

Fotókiállítás, irodalmi előadás és társasjáték várja az érdeklődőket a Somogyiban

Fotókiállítás, irodalmi előadás és társasjáték várja az érdeklődőket a Somogyiban

2017. május 9., kedd
Fotókiállítás, irodalmi előadás és társasjáték várja az érdeklődőket a Somogyiban

Ezúttal is színes programokkal várja az érdeklődőket a Somogyi-könyvtár: fotókiállítással, irodalmi előadással, pályázattal és társasjátékkal várják a látogatókat.

Látva lássatok – Dusha Béla vetített fotói

Dusha Béla szegedi fotóművész tart vetítéssel színesített előadást május 10-én, szerdán 16.30 órától az Odesszai fiókkönyvtárban (Szeged, Székely sor 11.). A Látva lássatok – harmónia és diszharmónia című rendezvény a 40 éves az Odesszai fiókkönyvtár programsorozatába illeszkedik, amelynek keretében a közelmúltban Szabó Gabi színművésszel találkozhattak a színházkedvelők.

Arany János üzenete

Mit üzen Arany János a 19.századból a 21.század emberének? – című programjával kapcsolódik az Arany 200 országos rendezvénysorozatához a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtára (Szeged, Stefánia 2.). A témáról Szörényi László irodalomtörténésszel Darvas Anna tanár beszélget május 11-én, csütörtökön 16.30 órai kezdettel. A program a Szegedi Közéleti Kávéház szervezésében valósul meg.

Hangfürdő a “Hangosban”

“...az ősi és természetközeli hangszerek hangjai ismeretlen, képzeletbeli, álombéli világokba repítenek, miközben a mindennapi gondok, gondolatok eltűnnek tudatunkból” – olvasható a Hangfürdő a “Hangosban” című program ajánlójában. A Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában (Szeged, Stefánia 2.), május 12-én, pénteken 16.30-kor kezdődő rendezvény iránt érdeklődők

Jenei Kornél

és

Páli Tibor László

hangszer bemutatóján ismerkedhetnek meg a harmóniák kínálta élménnyel. Az ajánló így folytatódik: “A keleti kultúra évezredek óta használja a gongok, hangtálak, felhang hangszerek hangjait mentális pihentetésre vagy a meditáció elmélyítésére. Ilyenek az unikális ütős- és dallam hangszerek, az emberi hang, és más hang- és zajkeltők, mint például az akusztikusnak tűnő elektronikus hangszerek.”

Szabó Magda – pályázatok a művek ihletésében

Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító születésének 100., halálának 10. évfordulója alkalmából pályázatokat hirdet a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára. A Szabó Magdára emlékezünk című „családi képregénypályázat” tárgya az írónő bármelyik műve lehet, s az alkalmazott technika (fotó, grafika, montázs, stb.) ugyancsak szabadon választható. A program meghirdetői szerint a családi pályázat lényege „a közös alkotás öröme.” Az Írjon egy levelet Szabó Magdának pályázat célja az, hogy „személyes gondolatokat, véleményeket gyűjtsünk össze, melynek köszönhetően láthatóvá válik a kép, amely erről a nem mindennapi művészről az emberek fejében él.” Javasolt témakörök: Melyik a kedvenc műve Szabó Magdától? Mit kérdezne tőle, ha lehetősége nyílna rá? Hogyan fejezné ki gondolatait hozzá fűződő olvasmányélményeiről? Határidő szeptember 30. A pályázati műveket személyesen a könyvtárban, elektronikus úton az odessza@sk-szeged.hu e-mail címen nyújthatják be a jelentkezők. Részletes tájékoztatást a könyvtár 62/950-055-ös telefonszámán kérhetnek az érdeklődők.

„A hónap társasjátéka” – Kragmortha

„A hónap társasjátéka” című, újonnan induló sorozat keretében havonta más-más társasjátékot próbálhatnak ki a Somogyi-könyvtár látogatói. Májusban a Kragmortha című táblás játék kínál izgalmakat 8 évesnél idősebb, 2-8 játékos számára. Május 10-én szerdán 16-19 óráig a Somogyi-könyvtár első emeleti zeneszobájában, 13-án, szombaton 10-16 óráig a földszintről nyíló Gyermekkönyvtár Meseszobájában próbálhatják ki a Kragmortha „szellemlovas társasjátékot” a jelentkezők. Az ingyenes programot a játékok rendelkezésre bocsátásával a szegedbuli.hu internetes portál támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.