Közélet

Folyamatosan épül az északi elkerülő a 47-esen + FOTÓK

Folyamatosan épül az északi elkerülő a 47-esen + FOTÓK

2017. május 15., hétfő
Folyamatosan épül az északi elkerülő a 47-esen + FOTÓK
elkerulo_ut_vasarhely03_gs

Látványos munkálatok fogadják a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedőket. A 47-es számú főúton, Kopáncsnál már épül az ország legnagyobb körhídja.

A hódmezővásárhelyi északi elkerülő út alapkövét

tavaly november végén tették le

. A 28 milliárd forintos, uniós és hazai forrásokból finanszírozott beruházás által jelentősen megváltozik a térség közlekedése, a város pedig naponta 18 ezer jármű áthaladásától mentesül. A 12,7 kilométeres szakasz Kopáncsnál tér le a 47-esről, és a Kutasi úton, az ATEV Zrt.-nél csatlakozik vissza rá. Az út kétszer egy sávos lesz, de úgy tervezik, hogy kétszer két sávra bővíthető legyen. A kivitelezés ideje alatt Kopáncsnál a 47-es egy sávra szűkül. Itt egy egyedi, 5 hídszerkezetből álló, 30 méter külső sugarú körhíd épül, amihez hasonló jelenleg csak Budaörsön van, de a most épülő nagyobb lesz. Emellett egy kerékpáros aluljárót, illetve további két hidat és egy vasút feletti átjárót alakítanak ki. „A műtárgyak építését már végzik a kivitelezők, az alapozás, a pillérek építése van folyamatban. Hamarosan a régi Tiszai úton a gyalogos-kerékpáros aluljáró munkálatai is megkezdődnek” - hangzott el a legutóbbi hódmezővásárhelyi közgyűlésen, ahol a települést érintő másik jelentős közlekedési fejlesztésről,

a tram trainről is szó esett

. Az északi elkerülőt várhatóan egy év múlva, 2018 májusában adják át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.