Közélet

Feljelentést tesz az Origo a Momentum vezetőjével szemben

Feljelentést tesz az Origo a Momentum vezetőjével szemben

2017. május 19., péntek
Feljelentést tesz az Origo a Momentum vezetőjével szemben
momentum_origo_youtube-780x687

Jogtalanul filmezett Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője néhány társával az Origo hírportál szerkesztőségben, a videót pedig közzé is tették. Az Origo feljelentést tesz az ügyben.

A Momentum tagjai csütörtökön jogtalanul betörtek az Origo szerkesztőségébe és inzultálták

Kovács Andrást

, a portál munkatársát - közölte a

Magyar Idők

. Az újságíró nem járult hozzá semmilyen kép- és hanganyag felvételéhez – mivel a szerződése értelmében nem is nyilatkozhatott - a Momentum mégis közzétette a videót a Face­book-oldalán.

Kovács András a Magyar Időknek elmondta, megdöbbentőnek tartja, hogy egy magát komolynak mondó párt elnöke olyan jogsértésre vetemedik, hogy engedély nélkül betör egy magántulajdonban lévő épületbe, ami miatt a portál feljelentést tesz. "Ha ugyanezt a jogsértést

Orbán Viktor

vagy más fideszes politikus követte volna el egy ellenzéki médiummal szemben, már rég tüntetést szerveznének" - tette hozzá az újságíró. Az akciót megelőzően Kovács András e-mailben kérdéseket tett fel a pártnak arról, hogy kapcsolatban állnak-e Soros Györggyel, illetve kapnak-e tőle bármilyen anyagi támogatást, ennek hatására léphetett akcióba a párt, aminek eredményeképp 15 percig jogtalanul tartózkodtak az épületben.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón megdöbbentőnek nevezete az eseményeket. "Nem ez fog a választói bizalom megszerzéséhez vezetni” – fogalmazott. Az Index szerint a Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a „látogatás” az Origoban, mivel jogsértő magánterületen engedély nélkül tartózkodni, Fekete-Győr András pedig nem tartotta be a politikai demonstrációk műfaji alapszabályait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.