Közélet

Dömötör Csaba: minden eddiginél magasabb a nemzeti konzultációban való részvétel

Dömötör Csaba: minden eddiginél magasabb a nemzeti konzultációban való részvétel

2017. május 19., péntek
Dömötör Csaba: minden eddiginél magasabb a nemzeti konzultációban való részvétel
EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

Eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent, "ilyen még nem volt". Ez sokkal több, mint amennyien a baloldalra szavaztak 2014-ben, és sokszorosa annak, amivel a Momentum "megfúrta az olimpiai pályázatot" - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Sopronban.

A nemzeti konzultációról szervezett országjáráson mintegy százötven ember előtt

Dömötör Csaba

leszögezte: lényegi és jövőt érintő kérdésekről van szó a nemzeti konzultációs kérdőívekben. Ma már az is világosan látszik, hogy a 2018-as választásnak az lesz a tétje, hogy "meg tudjuk-e őrizni Magyarországot Magyarországként, meg tudjuk-e védeni közösségeinket, hagyományainkat és kultúránkat" - hangoztatta az államtitkár. Elmondta, a kormány három fő csapásirány mentén dolgozik: a családok és a keresztény hagyományok védelme, valamint a nemzet határon átívelő újraegyesítése mentén. A biztonságról szólva kijelentette: 2010-ben "minden volt, csak nem közbiztonság", a kormány ezért növelte a rendőri állományt és megerősítette a honvédséget, továbbá a migrációs válság miatt mindent megtett a határok védelme érdekében. Tartós népvándorlásra kell berendezkedni, mert számtalan forrásból táplálkozik az államtitkár szerint, s Európa az egyetlen hely a világon, amelyik ellenőrizetlenül, "korlátlanul nyitja meg kapuját" a bevándorlók előtt. Meglátása szerint nagy a kockázata, hogy az Európai Uniónak a Törökországgal való egyezsége a migránsok visszatartásáról ingatag lábakra kerül. Törökországban jelenleg három és fél millióan várakoznak arra, hogy Európába juthassanak - mondta. Dömötör Csaba a Magyarország és az Európai Unió közötti kvótapert érintve hangsúlyozta, hogy Brüsszel a bevándorlók betelepítését próbálja az országra erőltetni, mert véleménye szerint Magyarország nem eléggé szolidáris, pedig az ország eddig is erején felül vette ki a részét a szolidaritásból, és semmiféle segítséget nem kapott a schengeni határok védelméhez, kritikát annál inkább. Beszélt arról is, hogy Brüsszel olyan jogvédőnek nevezett szervezetektől kap segítséget a migrációs politikában, amelyeket Soros György támogat.

Firtl Mátyás

, Sopron és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány nem az európai egyesült államok, hanem az európai nemzetállamok közösségének a híve. A belső határellenőrzést érintve hozzátette, hogy a soproniak tudják és tapasztalják azt a brüsszeli politikát, amellyel például egy európai uniós alapjog, a szabad mozgás joga csorbult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.