Közélet

Dávid Ilona: eredményesen gazdálkodott a MÁV-csoport 2016-ban is

Dávid Ilona: eredményesen gazdálkodott a MÁV-csoport 2016-ban is

2017. május 16., kedd
Dávid Ilona: eredményesen gazdálkodott a MÁV-csoport 2016-ban is

A MÁV-csoport eredményesen zárta a 2016. évet is, megfelelően gazdálkodott a rá bízott vagyonnal, saját forrásból fejlesztéseket hajtott végre - mondta Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden a vállalatcsoport munkáját értékelő sajtótájékoztatón, Budapesten.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a MÁV-csoport 2016-ban 132 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 138 milliárd forinttal szemben, a mérséklődés elsősorban a vasúti áruszállítás csökkenésére vezethető vissza. A cégcsoport adózás előtti eredménye 14 milliárd forintot tett ki tavaly az egy évvel korábbi 40 milliárd forinttal szemben, a mérséklődés főleg az adósságrendezéssel függ össze, 2015-ben a MÁV állami konszolidáció segítségével, tavaly viszont már saját forrásból fizette a cégcsoport adósságállományát, amely 2016 végére 66 milliárd forintra csökkent a 2015. végi 99 milliárd forintról - mondta

Bándonfainé Szikszay Erzsébet

, a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.