Közélet

Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

2017. május 20., szombat
Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd - közölte az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Kovács Tibor

elmondta: egyebek mellett út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy 360 négyzetméteres csarnoképületet építenek. Az ipari park eredeti 28 hektáros területéből még 4,1 hektár szabad - tájékoztatott az ügyvezető. Két cég működik az ipari parkban, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft. Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már épített csarnokot az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött meg - közölte. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek elkészültek - tájékoztatott az ügyvezető. A nyilvános cégadatok szerint a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. mérleg szerinti eredménye 2014-ben 697 ezer forint volt, míg 2015-ben 1,2 millió forint veszteséget könyveltek el. Kocsis Tibor elmondta: 2016-ban is veszteséges volt a kft., de az előrejelzések szerint az idei esztendőt már nyereséggel zárják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.