Kultúra

Ciprusi kapcsolatok a Móra-múzeumban

Ciprusi kapcsolatok a Móra-múzeumban

2017. május 18., csütörtök
Ciprusi kapcsolatok a Móra-múzeumban
Ciprus2

Ciprus és Magyarország kapcsolatáról nyílik tárlat a Móra Ferenc Múzeumban május 20-án, szombaton 11 órakor. A tablókiállításon a keresztes hadjáratoktól kezdve egészen a 2000-es évekig mutatják be a két ország történelmének közös pontjait.

Magyarország és Ciprus múltjának közös eseményeiről nyílik tablókiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat célja, hogy megmutassa, milyen sok szálon kapcsolódik egymáshoz a két ország történelmileg. Kiderül például, hogy közös keresztes hadjáratot indított a két ország II. András idején, majd magyar zsoldosok is szolgálták a ciprusi királyt. A későbbi évszázadokban több híres magyar származású ciprusit is ismerünk: híres fotósokat, a Filharmonikus Zenekar megalapítóját, sőt, a ciprusi futball atyját, Künstler Józsefet. Cipruson játszott Puskás Ferenc is több barátságos meccset 1957-ben. A „Magyarország – Ciprus: A keresztes hadjáratoktól az Európai Unióig” című kiállítást május 20-án, szombaton 11 órakor a Ciprusi Köztársaság magyarországi nagykövete nyitja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.