Sport

Asztalitenisz: jól indult a szezon Major Endre számára

Asztalitenisz: jól indult a szezon Major Endre számára

2017. május 16., kedd
Asztalitenisz: jól indult a szezon Major Endre számára
paraolimpikon_koszontese07_gs

Minden eddigi versenyén érmet szerzett az ATSK para-asztaliteniszezője, Major Endre. A Rióban negyedik helyen végzett sportoló az Eb-re fókuszál az idei évadban.

Remek eredményekkel térhetett haza Szlovéniából

Major Endre

, az ATSK para-asztaliteniszezője. A riói paralimpiát is megjárt szegedi játékos a Slovenia Openen a csoportkörben egy angol (Matthews ellen 3-1), egy olasz (Falco ellen 3-2), majd egy horvát (Lazov ellen 3-0) ellenfelével szemben is nyerni tudott a csoportkör során, majd a negyedddöntőben az argentin Eberhardtot 3-1-el búcsúztatta. Végül a négy között a későbbi győztes olasz Andrea Borgato állította meg Major Endrét. "A világranglistán első tíz-tizenöt helyen álló versenyző között bármikor jöhet a meglepetés. Akitől kikaptam, később legyőzte az olimpiai bajnokot. Itt csak jó játékosok ellen lehet játszani" - értékelte portálunknak a Szlovéniában történteket Major Endre, aki egyéniben szerzett bronzérme mellett csapatban a francia Alan Papirer-el alkotott duója aranyéremig jutott. Borgatót utóbbi számban, csapatban az egyéni meccsen később legyőzte a szegedi paralimpikon, a már jól ismert ellenfél kapcsán ugyanakkor nincs szó rivalizálásról - éppen az nyer, aki jobb napot fog ki. Az ATSK versenyzője egyhetes pihenőt követően már utazott is tovább a Szlovákiában esedékes csapat világbajnokságra. "Három versenyem volt már, Olaszországban és itthon, utóbbi esetében egy gyengébb mezőnyben is nyertem, Szlovéniában pedig bronzot szereztem. Nincs okom panaszkodni, eddig mindig érmet szereztem, kétszer aranyat. Bár alszik még az olimpiai mezőny, de nem panaszkodhatom. A szlovákiai csapat világbajnokságon a párom jóval gyengébb, így szinte az esélytelenek nyugalmával indulhatunk, de ebből is megpróbáljuk kihozni a legjobbat" - latolgatott Major Endre. A riói paralimpia után mintegy másfél hónapos pihenőt követően, a fokozatosság elvét betartva állt újból munkába Major Endre, aki a szeptember végén esedékes Európa-bajnokságra hegyezné ki csúcsformáját - ezt megelőzően még egy júniusi, németországi versenyen tarthatja a főpróbát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.