Közélet

Állásinterjún ügyeljünk az öltözékünkre is!

Állásinterjún ügyeljünk az öltözékünkre is!

2017. május 10., szerda
Állásinterjún ügyeljünk az öltözékünkre is!
alkalmi-ruha

Életünkben számos fontos dolog van, de az egyik legfontosabb az, hogy hosszútávon megfelelő munkahellyel rendelkezzünk. Napjainkban sajnos bármikor előfordulhat, hogy a biztosnak hitt állásunk egyik pillanatról a másikra megszűnik. Ilyenkor hirtelen elbizonytalanodhatunk jövőnket illetően, hiszen munkát találni már nem olyan egyszerű, hiszen a munkaerőpiac igen csak telített lett.

Amennyiben munkát keresünk, rengeteg dologra kell összpontosítanunk, hogy sikeres álláskeresést tudhassunk magunk mögött. Azonban érdemes odafigyelnünk a legapróbb részletekre is, mert nem is gondolnánk, de akár ezeken is múlhat a sikerünk. A munkaerőpiacra való belépés kulcsa a megfelelő önéletrajz elkészítése. Nem is gondolnánk, de egy kellő gondossággal elkészített dokumentum rögtön felhívhatja a munkáltatók figyelmét, így akár behívhatnak bennünket egy állásinterjúra. Az önéletrajzírásnál is fókuszáljunk az apróbb részletekre. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg egy betűtípussal készítsük el a dokumentumot, valamint legyen szellős, és könnyen áttekinthető. Manapság az interjúztatóknak nem sok idejük van elolvasni az összes önéletrajzot, pláne akkor, ha rajtunk kívül még rengetegen megpályázták ugyanazt az állást. Egyes vállalatok kérhetnek tőlünk motivációs levelet is. A megírásánál is törekedjünk a kisebb részletekre. Amennyiben részt veszünk egy állásinterjún, már otthon érdemes lehet rákészülni egy kicsit. Hölgyek esetében kiemelten fontos a megfelelő öltözet kiválasztása a

női ruhák

szempontjából. Visszatérve magára az interjúra való felkészülésre persze teljes mértékben nem lehet felkészülni egy interjúra, de legalább a személyes részt, amit magunkról mondunk, azt el lehet gyakorolni akár tükör előtt is. Mielőtt megérkezünk, az interjúra győződjünk meg arról, hogy minden fontos dolog nálunk van-e. Vigyük el magunkkal önéletrajzunkat, és ha szükséges, akkor motivációs levelünket is, mert soha nem tudhatjuk, hogy a HR-es interjúztatók kinyomtatták-e anyagainkat. Érdemes már legalább 15 perccel előbb megérkezni, és amikor belépünk, az épületbe telefonunkat mindenképp némítsuk le, mert ha interjú közben hívnak bennünket egyrészt kínos, másrészt pedig könnyen megzavarhat bennünket. Minden állásinterjú más és más, lehetnek olyan helyek, ahol arra kérhetnek bennünket, hogy meséljünk magunkról 3 percben. Első látásra egészen egyszerűnek tűnhet, azonban ha élesben kérnék tőlünk ugyanezt, lehet, igen csak nehézkesen találnánk a szavakat. Más helyeken alkalmazhatják a stressz interjút is. Figyeljünk arra, hogy mindenesetben válaszoljunk a nekünk feltett kérdésekre. A kommunikációnk sok mindent elárulhat rólunk, különösen a nonverbális kommunikációnk. Kiemelten ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne zizegjünk, mozogjunk még akkor, sem ha picit izgulunk. Otthon érdemes lehet még az adott vállalatról is informálódni, hiszen a céggel kapcsolatban is tehetnek fel nekünk kérdéseket. Amennyiben nem találunk értékes információkat az interneten, kérdezzünk utána ismerőseinknél, akik ott dolgoztak. Minden apró szempontot meg kell ilyenkor vizsgálnunk, mert az állásinterjú sikere múlhat rajta. Látható hogy a kisebb dolgoknak is mennyi időt kell szentelnünk. Mindezek tetejében az öltözet is rendkívül fontos, hiszen az első benyomás nagyban meghatározhatja a sikert. Az

alkalmi ruhák

viselése pont az ilyen alkalomra lehet ideális. A kínálatban megtalálhatóak hosszú alkalmi ruhák, és női divatruhák is. A ruházatot könnyen fel lehet dobni különböző kiegészítőkkel is, amelyeket meg lehet találni az oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.