Kultúra

A nagy kínai sebességváltásról a Konfuciusz Teaházban

A nagy kínai sebességváltásról a Konfuciusz Teaházban

2017. május 2., kedd
A nagy kínai sebességváltásról a Konfuciusz Teaházban

Az SZTE Konfuciusz Intézet május ötödikei Konfuciusz Teaházában vendége Matura Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója lesz.

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Dísztermében tartja következő Konfuciusz Teaház programját az SZTE Konfuciusz Intézet május ötödikén 17 órától „A nagy kínai sebességváltás” címmel. Kína három évtizedes töretlen gazdasági növekedése mára kimerítette eddigi tartalékait, és a globális gazdasági válság ráébresztette az ország vezetését, hogy új utakat kell keresniük az ország további fejlődése és nem mellesleg, hatalmuk megtartása érdekében. Így, akárcsak a korábban a fejlődés útjára lépett országok, Kína is a belső piacokon és a technológián alapuló növekedési modellre igyekszik átállni napjainkban, azonban egy ilyen hatalmas ország számára e folyamat hosszú éveket, akár évtizedeket is igénybe vehet. Az előadás ezen átalakulás irányát és kihívásait igyekszik áttekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.