Közélet

A határzár lebontását ígéri Botka László

A határzár lebontását ígéri Botka László

2017. május 25., csütörtök
A határzár lebontását ígéri Botka László
Botka László

Lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést az MSZP kormányfőjelöltje, ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna.

Botka Lászlót

a Közép- és Kelet-európai Beruházási Csúcstalálkozón kérdezte a Reuters brit hírügynökség. A szocialista politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a jövő évi választáson egyféleképp lehet legyőzni

Orbán Viktort

: ha egyetlen baloldali kihívója. "Nem lehet választási sikert elérni a jelenlegi tömegbázis szélesítése nélkül. Hiteles és erőteljes, a társadalmi egyenlőségre szilárdan épülő programra van szükségünk, továbbá biztosítékokkal kell szolgálnunk arra, hogy tanultunk 2010 előtti hibáinkból" - idézte a Reuters Botka Lászlót. Az MSZP kormányfőjelöltje kizártnak mondta, hogy együttműködés jöhetne létre pártja és a Jobbik között. Utóbbi politikáját sikertelennek és hiteltelennek minősítette. Saját pártjáról szólva azt mondta, hogy az nem fogja megismételni 2014-ben elkövetett hibáit, amikoris a baloldali pártok belesüppedtek egy hosszadalmas civakodásba arról, hogy együttműködjenek-e egyáltalán, és ha igen, miként. Botka szavai szerint a szocialisták szükség esetén egyedül mennek végig az úton. "Mindenki a saját útját keresgéli mostanság. Én előálltam egy határozottan új baloldali programmal. Ki akarom szélesíteni támogatóim körét, és biztos vagyok abban, hogy végül mindenki fontolóra veszi felelősségét a jelenlegi kormány leváltásában" - mondta Botka László. Az MSZP az MTI-nek küldött közleményben úgy reagált: hazudik a fideszes propaganda, mivel Botka László a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva nem azt mondta, hogy győzelme esetén lebontja a déli határszakaszon a kerítést, hanem azt, hogy az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadása és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén a kerítésre már nem lesz szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.