Bulvár

Vádat emeltek a templomi perselyekre szakosodott tolvajjal szemben

Vádat emeltek a templomi perselyekre szakosodott tolvajjal szemben

2017. április 18., kedd
Vádat emeltek a templomi perselyekre szakosodott tolvajjal szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két szegedi templom sérelmére követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2016. Karácsonyának másnapján, miután 2 óra körüli időben megjelent az egyik belvárosi katolikus templomnál, az ott kihelyezett 3 db adománygyűjtő perselyből próbált meg legalább 50.000 forintnyi pénzösszeget ellopni úgy, hogy a persely nyílásába egy dróttal benyúlva kísérelte meg azt kinyitni. Cselekménye azonban sikerrel nem járt. A vádlott ezt követően január 8-án az egyik felsővárosi katolikus templom sérelmére kísérelt meg bűncselekményt elkövetni hasonló módszerrel. A férfi a templomban kialakított és bezárt állapotban levő kerítésen átmászott a látogatók elől elzárt területre és a templomtérben levő adománygyűjtő perselybe a nála levő zseblámpával bevilágított, majd az erre a célra kialakított dróttal benyúlt. A cselekményt a templomban tartózkodó egyházközösség vezetője észlelte, így vádlott azt nem tudta befejezni. Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségének a kísérletével vádolja, mint különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.