Közélet

Toroczkai László: Simicska Lajost is el kell számoltatni

Toroczkai László: Simicska Lajost is el kell számoltatni

2017. április 16., vasárnap
Toroczkai László: Simicska Lajost is el kell számoltatni
toroczkai_foto_alfahir.hu

A Jobbik alelnök ásotthalmi polgármesteri irodájában és a határvédő kerítések tövében beszélt a migráció veszélyeiről, a politikusok és a gazdasági háttéremberek elszámoltatásának szükségességéről, arról, hogy egy valódi betyár, küzdősportokban jártas, két méter feletti munkatársa várja a Magyar Narancs újságíróját, valamint, hogy miért szerencséje hazánknak a radikálisok józansága a CEU-tüntetések, Soros aknamunkája és a „gender-elmélet tenyészállatai” kapcsán. Meglátása szerint nem sok választja el Magyarországot egy Soros György által kirobbantott polgárháborútól. Blogstar-nagyinterjú.

- Ilyen Könnyen dobja az országos karriert? Miniszterséget? Ha Simicska Ádám szavaiból indulunk ki, akkor csak a Jobbik kétharmad kérdéses. Azt kérhetne, amit akar – mégsem indul a parlamentért.

- Sokkal fontosabb számomra a nemzet érdeke, az, hogy az elmúlt húszon-akárhány esztendőben mit tettem le az asztalra, annál, minthogy a saját értékrendem vagy akár a nemzet érdekével szemben időnként a pártpolitika mocsara beszippantson, elkábítson. Van egy vállalásom 2019-ig itt, egy nagyon egyenes, őszinte, egyszerű és pártpolitikától mentes kapcsolatban az ásotthalmiak felé. Nekem sokkal fontosabb az, hogy ha a szavamat adom az embereknek egy üggyel kapcsolatban, akkor azt végigviszem. Eddig is támadtak, ezután is fognak támadni, de az ásotthalmiaknak tettem egy ígéretet. Egy csődbe vitt, viszályokkal megterhelt települést kellett rendbe tennem, amelyet elérte az Európai Unió akkori szárazföldi határát érintő legbrutálisabb és legnagyobb migráció, és ettől meg kellett védenem a települést. Ma, ha valaki eljön Ásotthalomra, akkor azt tapasztalja, hogy itt nyugalom, rend, közbiztonság van, és gazdasági értelemben is elindultunk fölfelé, mindenhol építkezések vannak. Ami viszont a pártpolitikát meg a konkrét kérdést illeti: 2018 tavaszáig van egy másik vállalásom is, ami szintén ugyanolyan, mint az ásotthalmi polgármesterség, mégpedig az, hogy a Jobbik alelnöke vagyok, és az kívánok maradni 2018 tavaszáig.

Nem biztos egyébként, hogy ez minden pillanatban könnyű lesz.

- A Magyar Időknek azt nyilatkozta, hogy reméli nem csak a neve kellett. Mihez is, pontosan?

- Ezt a véleményt sokan kifejtik az interneten, elemezgetik rengeteg újságban, és különböző politikai elemzők...

- Maga mondta. Nem fejtegetünk. Azt írjuk le, amit mondott.

- ...írták azt, hogy

Novák Előd

helyett kellettem egy radikális hangnak az elnökségbe, ez viszont nem igaz. Nincs semmiféle olyan tudatos döntés a pártban, a Jobbik vezetése részéről, hogy én vagyok az ügyeletes radikális hang. Nagyon komoly vitáink vannak az elnökségen belül. Lehet, hogy ez furcsa a pártpolitikai világban, de én megpróbálom saját magamat adni. Ami a szívemen, az a számon, hogy leegyszerűsítsem. Azt vettem észre, hogy ez unortodox ma a pártpolitikában.

- Mennyire hallgatnak Önre a Jobbik elnökségében?

- Próbálok erősnek mutatkozni. Ha van véleményem, és azt nem hallják meg, vagy ne adj Isten úgy gondolják, hogy engem is esetleg – mint ahogy sok pártnál ez előfordul – statisztaként fel lehetne használni, nos, az kizárt dolog az én esetemben. Ha ilyen pillanat előfordul, akkor én megtalálom arra a megfelelő lehetőséget, hogy azt mindenki érezze, hogy nekem azért van súlyom, az elmúlt huszon-pár évem nem múlhatott el csak úgy nyomtalanul.

- Hanuka-levél, Maccabi-játékok üdvözlése…

- Én nem írtam és nem is fogok írni ilyen levelet.

- Vajon engedik nyilatkozni? Vagy már szóba került az, hogy talán nem kellene annyit szerepelnie a sajtóban?

- Nem adott senki ilyen utasítást nekem. Hogy esetlegesen a Jobbik elnöksége körüli kommunikációs szakemberek közül valaki ezt így érzi, azt el tudom képzelni, de azt csak nagyon nehezen, hogy én ilyen utasítást kapjak. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk egy sajtótól való eltiltásnak én megfeleljek, hiszen Ásotthalom polgármestereként nekem azért érvényesítenem kell Ásotthalom érdekeit, és például az illegális migráció az olyan ügy, amiben folyamatosan együtt kell működnöm a kormányzattal is.

- Jó. Akkor úgy kérdezem: legalább a stábja finanszírozásában segít a párt? Hiszen dellával el vannak látva, legalábbis az óriásplakát-kampány erre utal. Ön egyetért ezekkel a plakátokkal?

- A Jobbiknak erőt kell mutatnia, és ez az óriásplakát-kampány erre tökéletesen alkalmas. Tudomásom szerint, a párt hitelt vett fel. Nem tudom egyébként a konkrét költségvetését ennek az óriásplakát-kampánynak, fogalmam nincsen, hogy ez mennyibe kerül. Magam részéről nem vettem észre egyébként, hogy különösképpen fölvetné a pénz a Jobbikot: nem kapok olyan, komolyan fizetett stábot, amit egyébként más pártok vezetői, elnökségi tagjai szoktak kapni. Ilyen jellegű anyagi hátteret én nem kapok.

- Ön ismeri a 2/3-os csodafegyverüket? Simicska Ádám szavai szerint lennie kell ilyennek, hiszen a közvélemény-kutatások egyelőre kormánypárti fölényt mutatnak. De Simicska Ádám azt mondja, hogy itt egy kérdés van pusztán, hogy a Jobbik győzelme esetén meglesz-e a 2/3. Mi a csodafegyver?

- Nem ismerem sem

Simicska Lajost

, sem

Simicska Ádámot

, az újságban szoktam olvasni róluk. Azt gondolom, hogy 24-25 éves fiatalember – bár én is nagyon korán kezdtem a politikai pályafutásomat ­– nem feltétlenül őrzi a bölcsek kövét. Jobbik-alelnökként nagyon szeretném azt, hogy két harmaddal győzzön a JOBBIK, de nem tudok ilyen csodafegyverről. Amire következtetni lehet természetesen ebből az egész interjúból, az a Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti – nekem úgy tűnik egyébként, hogy személyes – ellentét, ami a G-nap óta elég komolynak tűnik. És nyilvánvalóan, ha valaki tudhat valami olyat, ami csodafegyver lehet, az valamiféle olyan személyes, vagy akár pénzügyi jellegű információ lehetne, amit, mondjuk, Simicska Lajos tudhat Orbán Viktorral, vagy a Fidesz vezetőivel kapcsolatban, de én nem tudok semmi ilyenről.

foto toroczkai laszlo

- Jó. Kikerülte rutinosan, de még egyszer megkérdezem: Ön egyetért azokkal a plakátokkal, amelyek a Jobbik neve alatt futnak most az országban? “Ti dolgoztok, ők lopnak”.

- A helyzet az, hogy nagyon, nagyon, nagyon eldurvult a politikai kampány.

- Ön szerint a miniszterelnök nem dolgozik?

- Azt gondolom, hogy a miniszterelnök rengeteget dolgozik, sőt a kormány tagjai nagyon sokat dolgoznak.

Lázár János

pedig híres arról, hogy még a kollégáit is kőkemény munkára fogja, egyébként ez igencsak hasonlatos az én munkafelfogásomhoz. Viszont tény és való, hogy vannak rendkívül irritáló jelenségek.

Mészáros Lőrinc

mesés gazdagodása is beletartozik ebbe a körbe. Ugyanakkor azt rendkívüli módon sajnálom, hogy ide jutott a magyar politika, hogy gyakorlatilag a jelenlegi kampány csak a sárdobálásról szól. Nem mondom, hogy szólni fog, mert ami ezután lesz – azt nem én mondtam, hanem ha jól emlékszem,

Kósa Lajos

–, hogy extatikus lesz a kampány ősztől. Abszolút nem lep meg. Tavaly azért elkezdődött

Volner János

bokorügyével,

Vona Gábor

és

Terry Black

összehozásával. Azért itt már nagyon mélyre lementünk és én nem értek egyet ezzel a jelenséggel.

- Jó, csak tudja az az érdekes ebben a dologban, hogy az a párt, aminek Ön most alelnöke és elnökségi tagja, az évekkel ezelőtt kutya keményen Simicskázott, és oligarcházott: Simicska Lajos a Fidesz pénzembere, aki agyonlopta magát a közbeszerzéseken. És most ugyanez a Simicska Lajos nyilatkozik arról, hogy most minden szimpátiája a Jobbiké, ettől a Jobbik nem határolódik el, hogy köszönjük, nem kér egy ilyen „mocskos fideszes oligarcha” szimpátiájából, sőt, a plakáthelyeit is elfogadja.

- Szerintem Simicska Lajosnak is el kell számolni a vagyonával, ahogy mindenkinek, aki a politika közelében volt, van és nagy vagyonra szert tett.

Én nem fogom megvédeni Simicska Lajost. Ugyanakkor nagyon nem szeretem azt, és rendkívül veszélyesnek tartom az egész nemzetre, a magyar népre, a magyar nemzetre nézve, ahová jutott a politika. Ma már egyszerűen kötelező egy politikus neve mellé odaírni, hogy tolvaj. Nem gondolom azt, hogy szerencsés tolvajozni bárkit, politikust vagy politika közelében lévő személyt úgy, ha arra nincs bizonyítékunk. Ha viszont van bizonyítékunk arra, hogy tolvaj, akkor azonnal el kell menni és feljelentést kell tenni. Én följelentettem az elődömet sikkasztásért, csalásért és hűtlen kezelésért, 3 év múlva vádat is emeltek ellene. Ugyanakkor azt is megtapasztaltam az elmúlt 3 évben, hogy miközben teljes mértékben nyugodt vagyok a polgármesteri-politikusi munkámat illetően, mert ennél nem lehet becsületesebben vezetni ezt a települést, mégis az ásotthalmi kocsmából kiszűrődő hangok között van ilyen, hogy „áhh a mi polgármesterünk is jól megszedte magát, és az is tolvaj”. Mindenféle bizonyítékok nélkül bárki, aki pozícióba kerül, megkapja ezt a tolvajozást, meg hogy egy mocskos alak, csak lopja a pénzt... Ezért a közhangulatért felelősek a politikusok és a média is. És szomorú vagyok egyébként, hogy mi is belekerültünk ebbe a spirálba.

- A nemzet kisdobosával, Novák Előddel tartja-e a kapcsolatot?

- Az igazság az, hogy nem, viszont írni akartam neki, de nem tudom jelenleg a telefonszámát sem.

- Azért Dúró Dóra mégiscsak a Jobbik frakciójában ül, ő meg tudtommal Novák Előd felesége.

- De Dúró Dórának sem tudom a telefonszámát. Novák Előddel akkor beszéltem utoljára, amikor felhívott engem az alelnök-választási mizéria kapcsán.

- Komoly szervezettségű nem lehet ez a párt, ha egy alelnök nem tudja az egyik legtöbbet szereplő képviselő telefonszámát…

- Meg tudom szerezni bármelyik képviselőnek a telefonszámát, de sajnos nem vagyunk napi kapcsolatban. Viszont éppen szeretnék Novák Elődnek írni, mert mostanában volt egy-két olyan ügy, amikor picit egyedül éreztem magam a véleményemmel, és Novák Előd kiállt mellettem: például a Soros Egyetem ügyében egy Facebook-poszttal.

- Akiket még jól ismerhet, az Gyurcsány Ferenc és Botka László. Jelen pillanatban úgy néz ki a magyar politikai élet leegyszerűsítve, hogy van a FIDESZ, ezzel szemben van többek között az ön vezérletével a Jobbik, és van a baloldal: az a Gyurcsány Ferenc, akinek a lemondásáért igen harciasan tett, és az a Botka László, akinek a szellemisége, városvezetése miatt elhagyta a szülővárosát, és inkább Ásotthalmon vett egy tanyát. Normális ez így, hogy az utóbbiak még egyáltalán terepen vannak?

- Gyurcsány Ferenc és Botka László? Nem tartom normális dolognak azt, hogy ők még talpon vannak, nagyon remélem, hogy eltűnnek a politikából, gyakorlatilag bármire képes lennék, hogy megakadályozzam, hogy egy Gyurcsány Ferenc, vagy egy Botka László miniszterelnök legyen. Venném a kalapomat, és visszamennék a barikádokra, ha ismételten Gyurcsány-kormány alakulna. Én azt gondolom, hogy a magyar jövőre nézve ez egyszerűen olyan elképesztő veszélyeket jelentenek, hogy a legvégsőkig képes lennék elmenni velük szemben. Botka Lászlóval kapcsolatban az a különös, hogy itt vagyunk egymás mellett, minden polgármesterrel kifejezetten jó, rendszeres kapcsolatom van, Botkával meg semmi. De ha már beszéltünk arról, hogy Simicskának is el kell számolni a vagyonával, Mészáros Lőrincnek is el kell számolnia a vagyonával, akkor kicsit többet kéne beszélni Gyurcsány Ferenc meggazdagodásáról. Mérhetetlen vagyona van, az ő meggazdagodását miért nem göngyölítettük még föl? Azért ő az első pillanattól kezdve már a KISZ-ből indulva a politika mezsgyéjén gazdagodott meg.

toroczkai_sajttaj01_gs

- Elévült.

- Na jó, de a sajtónak nem az a dolga, hogy ügyészként nyomozzon. Tudjuk, hogy ma egy politikust jobban ki lehet nyírni a média, mint az igazságszolgáltatás által. Éppen a Magyar Narancs készül most ide hozzám. Nem ők lesznek az elsők, nálunk egymásnak adják a kilincset az oknyomozó újságírók.Már kikérték a vagyonnyilatkozatomat. Most az elmúlt három esztendő összes (!) képviselő-testületi ülésének a jegyzőkönyvét kérik ki. 30 ezer forintot kértünk a fénymásolatokért, de nem hajlandóak kifizetni. Tehát Soros György nem elég gazdag a Magyar Narancs mögött, hogy 30 ezerforintot kifizessen…. Természetesen bárki – a jogszabályoknak megfelelően – betekinthet minden közérdekű jegyzőkönyvünkbe, szerződésünkbe, de amikor a Magyar Narancs újságírója ide jön a Hivatalba, akkor odaültetem mellé a legnagyobb munkatársamat, akit a Betyársereg-vonalról ismerek még régről. Ő fog vigyázni a Magyar Narancs újságírójára, aki bármit megtekinthet, elolvashat, de semmit nem fotózhat, semmit nem másolhat. A cseszegetéstársasjáték, azt szoktam erre mondani.

- Ha már Soros. Vasárnap volt ez a nagy tüntetés és Lendvai Ildikó kimondta a kulcsmondatot – sekélyes angolsággal ugyan –, hogy az ellenzék az Soros-párti és Soros György mellett áll. Mi a véleménye a múlt heti valóban több tízezres megmozdulásról? És egyáltalán erről az egész Soros, CEU kontra Magyarország helyzetről?

- Azt gondolom, hogy életveszélyes, ami történt. Meg merem kockáztatni: egy kicsit arab tavasz, kijevi Majdan, vagy grúziai rózsás forradalom szaga van az egész dolognak.

- Ami mögött Soros állt, mint tudjuk.

Ami mögött Soros állt, és a mögött is, ami most Budapesten indult. A cél, meggyőződésem szerint az, hogy megpróbálnak Magyarországon egy anarchia közeli állapotot kirobbantani, és ha kell, akkor akár véres küzdelem árán megdönteni a jelenlegi kormányt. Ez a magyar nemzet számára halált jelentene jelen pillanatban. Nem azért, mert támogatom az Orbán-kormányt, a Jobbik alelnökeként ezt, gondolom, nem kell magyaráznom, hanem egyszerűen arról van szó, hogy luxusnak tartom azt, hogy a jelenlegi belpolitika az utóbbi fél évben a Jobbik és a Fidesz harcáról szólt, miközben úgy csinálunk, mintha nem létezne ez a bizonyos balliberális oldal. Holott ez óriási veszély, mert mi itt próbálunk a saját magunk erejéből politizálni, de van egy olyan politikai oldal Magyarországon, amely mögött egy világot behálózó társaság áll, aminek csak az egyik lába Soros. De ez a spekuláns gyakorlatilag a fél világot uralni és mozgatni tudta az elmúlt 50 esztendőben. Ázsiától Észak-Amerikán át Európáig. Grúziában az erőszakos politikai események mögött nagyon-nagyon kemény dolgok voltak, és talán Ázsiában volt 1-2 kormány, aki olyan nyílt sisakkal nekiment Sorosnak, mint most az Orbán-kormány. Ha ez nem egy megbeszélt színjáték, amit most a kormány csinál,

akkor egy nagyon bátor tett ez Orbánék részéről.

Sorosék meg fognak próbálkozni a kormány erőszakos megdöntésével, az utcai csetepatéval, és ilyen anarchiából jó eséllyel kormányra emelnek egy balliberális erőt. A CEU az nagyon kevés magyar embert érint, az internetadó is kevés magyar embert döntött volna padlóra. Óriási tömegeket tudnak megmozdítani, nyilván e mögött szervezett erők állnak. Az, hogy a Momentum fiatal kis Conchita Wurst-külsejű vezetője ott téblábol a szervezők között, ez már mutatja, hogy ők tipikusan alkalmasak lesznek arra, hogy részt vegyenek egy ilyen felforgatás után egy kormányalakításban. Na, ez viszont konkrétan emberéleteket követelő veszély, amiről most beszélünk. A tömeg ezeknek a láthatóan, szinte fegyvertelen, de semmiféle pajzzsal, sisakkal, rohamfelszereléssel nem rendelkező rendőröknek ­– nyilvánvalóan a hatalom, vagy a rendőri vezetés célja ezzel az volt, hogy még véletlenül se provokálják a tömeget – nekiment, ez nagyon-nagyon veszélyesdolog. Az a szerencséje szerintem Magyarországnak, hogy azokban az országokban, ahol Sorosék sikerrel jártak ezekkel a véres felforgató akciókkal, volt egy kemény mag, amelyik ilyenkor a legdurvább cselekedetekre is képes volt. Magyarországon ez a kemény mag a nemzeti radikális tábort erősíti.

Ez a balliberális társaság, akik a gender-elmélet tenyészállatai, ezek nem harcosok.

Ezt még nem tudják Sorosék. Azért nem folyt még vér, mert nincs vér konkrétan a pucájukban, de nagyon-nagyon veszélyes irányokat vesz, hiszen hogyha azokat az embereket, akik egzisztenciálisan elégedetlenek, és sokan vannak ilyenek Magyarországon, már be tudják csatornázni, és nem csak ezek a gender-elméletes idióták vannak ott, akkor sikerülhet ez a terv. Ezt életveszélyesnek tartom, és erre valakinek fel kell hívni a figyelmet.

- Mihez, minek kell ahhoz történnie, hogy ne tudja teljesíteni, kb. egy év van még hátra ebből a vállalásából, 2018 tavaszáig a Jobbik elnökségre vonatkozik. Van-e olyan pont, amikor azt mondja, hogy „köszönöm szépen, elég volt”?

- Egy nyílt összefogás ezzel a balliberális oldallal.

- Végezetül itt, a kerítés tövében megkerülhetetlen kérdés: van-e olyan érzete, hogy migránsáradat ügyében megnyugodhatunk, vagy osztja a kormányzat álláspontját, miszerint ez még csak egy petting, egy előjáték volt ahhoz képest, ami ránk vár?

- Erre utaltam, amikor azt mondtam, hogy luxus az a pártpolitikai csetepaté, ami a Jobbik és a FIDESZ között zajlott és zajlik, mert egyértelmű, hogy ez csak az előjáték volt. Ez számomra nem is kérdés. Most már arról is beszélnek, hogy a gazdasági bevándorlókra és a globális klímaváltozás hatásai miatt érkezőkre is ki akarják terjeszteni a menekült fogalmát, ez most már nyílt kimondása annak, hogy Európába akarják vonzani azt a legalább három milliárd (!) embert, aki potenciálisan érintetté válik az új definíció szerint, hiszen rosszabb körülmények között él, mint az európai átlag, és érinti az éghajlatváltozás.

Ha pedig a balliberális oldal nyer, akkor minden bizonnyal azonnal lebontják a kínkeservesen felépített kerítésünket, és újra védtelenné válunk.

Forrás: Blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.