Közélet

TLKE: legyen ingyenes a parkolás Szegeden!

TLKE: legyen ingyenes a parkolás Szegeden!

2017. április 27., csütörtök
TLKE: legyen ingyenes a parkolás Szegeden!
parkolojegyes_tabla01kf

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleményben kéri a szegedi városvezetést, hogy időszakosan tegye ingyenessé a parkolást Szegeden.

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleménye:

A szegedi “parkolóügy” hangsúlyosan felhívja a figyelmet a szegedi városházán évek óta zajló gyakorlatra. Amíg Botka reszim kulcsfiguráinak büntető eljárás során kell számot adniuk tevékenységükről, addig a szocialisták önjelölt miniszterelnök előjelöltje igazságosságot követel de saját holdudvarának ingyen parkoló bérleteket osztogat! Ugyanez valamiért nem jut eszébe amikor a szegediekről van szó, sőt egyre erőteljesebben sarcolja a lakosságot! Kiemelkedően magasak a parkoló, bérleti és tömegközlekedési díjak, a vállalkozókat terhelő sarcok. Teszik ezt úgy, hogy közben a szolgáltatásiak színvonala egyre gyatrább. Vélhetően ezt javasolja Botka az országnak, mikor a szegedi modellről beszél. Nem túl kecsegtető alternatíva. Mit tervezünk mi a Tisza Lajos Közéleti Egyesületben, tehető fel a jogos kérdés? A válaszunk nagyon egyszerű: Legyen ingyenes a parkolás Szegeden! A mai fejlett technológiáknak köszönhetően a város nagykörút és a Tisza által határolt területe gyorsan és hatékonyan bekamerázható. Olyan eszközöket kell telepíteni a közlekedési csomópontokra melyek képesek az adott területre be és kilépő járműveket figyelemmel kísérni. Tisza Lajos és munkatársai munkájának eredményeként a város körutas-sugárutas szerkezete ezt könnyen lehetővé teszi. Technikailag a hidak felszerelése sem bonyolult feladat. Így nemcsak a járművek forgalmát, de számtalan praktikus dolgot ellenőrizhet a rendszer gazdája. Közlekedési szabálysértések, közbiztonsági és vagyonvédelmi szempontok egyaránt lényegesen hatékonyabban kezelhetőek lennének. Egy ilyen rendszerben a parkolás egy adott időintervallumban (legyen ez 2 óra időtartam) ingyenesek lehetne. Ez elegendő idő a bevásárlásokra, a hivatalos ügyintézésre akár egy üzleti ebéd elfogyasztására. Ezzel nagy lépést tehetnénk a belváros újraélesztésében is. Azok akik túllépik az ingyenes parkolási időt természetesen jelentős mértékű bírságra számíthatnának. Mibe kerülhet a rendszer? Nagyjából abból az összegből amit most az önkormányzat a napelemes parkolóautomaták beszerzésére kíván fordítani ez a rendszer is kiépíthető. Micsoda különbség! Az egyik – szocialista - oldalon “nagyon modern” automatákkal sarcolják az embereket, a másik – polgári - oldalon a lakosság érdekeit védő kamera rendszer, ingyenes parkolással! Tessék választani!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.