Sport

Tenisz: támogatná a reformot Bíró André

Tenisz: támogatná a reformot Bíró André

2017. április 18., kedd
Tenisz: támogatná a reformot Bíró André
biro_andre_huntennis

Egyetért az ITF Futures tornák reformjavaslatával Bíró André: a mostanában a futballal is foglalkozó teniszező úgy véli, hasznos lehet a létszámcsökkentés.

Az International Tennis Federation (ITF) elnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, szeretnék csökkenteni a Futures-tornák létszámát.

David Haggerty

elmondta, közel 14 ezren indultak ezeken a tornákon, azonban a szövetség a jövőben mindkét nemben mindössze 750 versenyzőt engedne indulni, a javaslat szerint 2019-től. Az elsősorban a felnőtt versenyek előtt álló teniszezők számára rendezett tornákon az elmúlt évtizedben a férfiaknál majd 4 ezren, míg a nőknél valamennyivel több mint 2 ezren szereztek ranglistapontot - csak viszonyításképpen, összesen mintegy 14 ezren indultak el az elmúlt években ezeken a versenyeken. "Azt szeretnék, hogy aki nem tudott pontot szerezni ezeken a versenyeken, az ne játszhasson, ezáltal szűkítenék a kört. Nekem 7-8 pontom van, ha folyamatosan olyan emberekkel kell játszanom, akiknek viszont nincs pontja, az csak fáraszt, mivel nagy valószínűséggel megverem az ilyen ellenfelet. Tényleg sok olyan játékos van, aki ellen egy órával többet ott kell szenvedned a napon, alapvetően támogatnék egy ilyen csökkentést" - véleményezte a javaslatot a szegedi

Bíró André

, aki legutóbb márciusban járt egy Futures-tornán Horvátországban. A korábban a junior US-Openen is járt játékos úgy folytatta, biztos nehezebb lenne ranglista-pontokat szerezni a létszámcsökkentésnek köszönhetően, ugyanakkor a 750 játékos elég kevésnek mondható. "A jobb játékosoknak nem kell többet játszaniuk, viszont a kevésbé jobbaknak kevesebb sanszuk lenne. Szűkítették már a kört, de a pénzdíjazást megemelték, régebben 10 ezer dolláros összdíjazás volt, mostanra ez 15 ezer dollár, ezáltal már nehéz pontokat csinálni" - fogalmazott Bíró André, aki hozzátette: elmúlt években elért eredményeinek köszönhetően felfér a kvalifikációs táblákra, így számára biztos, hogy kedvező lenne a csökkentés, mert így maradna energiája az erősebb ellenfelekre. A 21 éves, többszörös magyar bajnok sportoló most egy kicsit pihenteti a teniszt, ugyanakkor nem marad mozgás nélkül: az elmúlt hetekben a futballpályán tűnt fel, és több alkalommal is az NB II-es SZEOL SC csapatának edzésein vett részt. "Jól érzem magam a SZEOL-nál, de legutóbb csúszott egy kicsit pálya, és kiment a térdem. Mostanra már egyre jobb, ha megjavul, akkor visszamegyek focizni, de egy hónap múlva lesz egy tenisz verseny, amin lehet, hogy részt veszek. Egyéni órákra is járok a futball terén, ez is sokat segít. Sok mindent kellene bepótolnom ahhoz, hogy futballista legyek, de gyorsan ráérzek a dolgokra" - zárta Bíró André.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.