Írjon nekünk

Sport

Taekwondo: nemzetközi szemináriumon vettek részt a vásárhelyi taekwondosok Münchenben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

mate_taekwando_munchen_szeminarium

Idén is a barátság jegyében találkoztak a világ taekwondosai a 22. Nemzetközi U-Chong Taekwondo Szemináriumon, Münchenben. A húsvéti rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE 13 fővel részt vett, sőt, több megtisztelő feladatot is kaptak az egyesület mesterei.

“Életemben először kaptam lehetőséget, hogy eljöhessek erre a szemináriumra. Fantasztikus élmény volt, nagyon változatos három napon vagyunk túl, mind a mesterek, mind pedig a tanítványok nagyon barátságosak és közvetlenek voltak. Személy szerint a célpontrúgást élveztem a legjobban, de nagyon tetszett a formagyakorlat edzés is, ahol az alapok mellett egy új, zenés formát is igyekeztek nekünk megtanítani.” – foglalta össze a három nap eseményeit Kucsera Milán, tanítvány.

Az edzéseket pontos időbeosztás szerint, többször közösen, máskor pedig övfokozati bontásban, négy részre bontva tartották, amelyeken olykor közel kétszáz fő, kicsik, nagyok, fiatalok, idősek, kezdők és fekete övesek együtt vettek részt. További érdekességként mesélték a résztvevő, hogy egy-egy edzésen belül is 20 perces blokkokra osztották a tréningeket, így sokkal szerteágazóbbá, személyesebbé vált. Ezen módszerrel minden résztvevő mester megmutathatta a maga szemszögéből a taekwondo teljes mozgásanyagát, gyakorolhattak bázis és, formagyakorlatokat, önvédelmet, formai küzdelmet, küzdelmi gyakorlatokat.

Fejes Boglárka, már nem első ízben vesz részt az U-Chong szemináriumon: “Nagyon élveztem az edzések sokszínűségét. Amellett, hogy a mesterek igyekeztek a taekwondo minden elemét belesűríteni a három napba, nagyon jó lehetőség volt, hogy a tudásszintünknek megfelelően választhattunk, hogy melyik részre szeretnénk fókuszálni a leginkább.”

Máté Zsolt, edzőnek – 2016 őszén – hatalmas meglepetést szerzett Chang mester, amikor meghívta az idei, tavaszi nemzetközi U-Chong Szemináriumra, Németországba, hogy a résztvevő sportolóknak – több száz taekwondos a világ minden tájáról – tartson egy taekbo órát. Ennek a meghívásnak eleget téve, az edzésprogramba most a taekbo is belekerült. A hazai sportolók már gyakorlottan követték Zsolt mester mozdulatait, a külföldi sportolók pedig igyekezetek felvenni a ritmust. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, mindenki élvezettel csinálta végig a több mint egy órás „erőnléti” edzést.

“Ismét egy remek szemináriumot tudhatunk magunk mögött. Visszajáró vendégek vagyunk az U-Chong „családban”. Örömmel mondhatom, hogy minden tanítványunk a maximumon teljesített, korosztálytól és övfokozattól függetlenül. Sőt, a koreai mesterek is kiemelték a sportolóink tudását. Máté Mirabella mester egy külön, a szemináriumra készült bemutatóban is részt vehetett.” – mesélt a szeminárium részleteiről Máté Gergő, mester.

Idén még találkozhatnak Jae Hee Chang mesterrel a taekwondo szerelmesei, hiszen szeptember végén rendezi a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE, a hazai 3. U-Chong Taekwondo Szemináriumot, Hódmezővásárhelyen.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál