Egyház

„Szent László útján” – Egyházmegyei zarándoklat Nagyváradra

„Szent László útján” – Egyházmegyei zarándoklat Nagyváradra

2017. április 25., kedd
„Szent László útján” – Egyházmegyei zarándoklat Nagyváradra
szent_laszlo_nagyvarad_egyhazmegye

A Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáiról 40 zarándok érkezett Nagyváradra április 21-22-én. Olyan plébániai civil munkatársak töltötték együtt ezt a két napot, akik az egyházat szolgáló munkájuk elismeréseképpen, plébánosuk ajánlására kaptak meghívást a Pasztorális Helynökségtől.

A program az imádságos lelkület mellett jó lehetőséget teremtett a különböző plébániákról érkezett résztvevőknek az ismerkedésre, a tapasztalataik, gondolataik megosztására. Péntek este

Kondé Lajos

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke a püspöki palota dísztermében oklevéllel és Szent László emlékérem átadásával köszönte meg az egyházmegye jelenlévő civil munkatársainak az állhatatos, egyházépítő munkájukat. A Nagyváradi Egyházmegyei Múzeum vezetőjének,

Lakatos Attilának

köszönhetően tudományos érdekességekben gazdag, lebilincselő idegenvezetés során ismerkedhettek meg a zarándokok Nagyvárad egyházi, kulturális kincseivel és Szent László szellemi és történelmi hagyatékával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.