Sport

Női labdarúgás: szép gólokkal verte az Airnergyt a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: szép gólokkal verte az Airnergyt a Szent Mihály + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap
Női labdarúgás: szép gólokkal verte az Airnergyt a Szent Mihály + FOTÓK
szentmihaly_airnergy47_gs

A játék ezúttal nem volt olyan parádés, de a pompás találatok kárpótolták a drukkereket.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2017. április 9., 14.00
Szent Mihály
Airnergy FC
A meccs véget ért.
Játékvezető: Hideg Bence* Asszisztens: Kiss Richárd, Bán Bence
3
-
1

Női labdarúgó NB II 16. forduló:

Szent Mihály - Airnergy FC 3-1 (2-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Hideg Bence (Kiss Richárd, Bán Bence).

Szent Mihály:

Schildkraut - Szil, Guth, Sávai (Lipták 55'), Szélpál (Koncz 62'), Lévai, Zimányi Kovács, Temesváry (Kardos 62'), Harcel, Vass, Szántó (Papp 62'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Airnergy FC:

Szappanos - Kókai, Bors, Horváth H., Méhes (Jakocska 65'), Szabó K. (Surányi 76'), Fehér, Pável, Pistyán, Kaiser, Tasnádi (Jelen 65').

Gólszerzők:

Zimányi Kovács A. (12'), Sávai V. (40'), Papp D. (78'), illetve Pável D. (28')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Ment előre a végén rendületlenül az Airnergy, de nem jutott helyzetig, aztán harsant a hármas sípszó, és ha már három: a három szegedi gól újabb három pontot ért.
87'
Sérülés miatt állt a játék. Szil Tündét borították fel a félpályánál a látogatók, végül a Szent Mihály egyik erőssége sántikálva folytatta - nem is nagyon volt más lehetősége, mert több cserénk már nincs.
86'
Távoli lövésekkel kísérleteznek a zöld mezesek, ezeket gond nélkül csípte el Schildkraut Fruzsina.
83'
Zimányi Kovács Anikó gyönyörűen indította Papp Dorinát, akit ezúttal fault árán állítottak meg a vendégek. A szabadrúgás ezúttal nem rejtett magában veszélyt. Schildkraut Fruzsinának mindössze egy 35 méteres felívelést kellett lehúznia, magabiztosan tette meg. Az utolsó 6-7 percre fordulva egyre idegesebbnek és türelmetlenebbnek tűnik az Airnergy, persze nem véletlen, elúszni látszanak a pontok.
78'
GÓÓÓL 3-1! Csak kérnünk kellett a szegedi lányokat, megvan az idegnyugtató harmadik gól. Egy gyengécske Airnergy-korner után támadott vissza a Szent Mihály, Guth Renáta jóvoltából bontakozott ki a piros-sárgák akciója, Papp Dorina indult be, érkezett is a labda, amit hatalmas sprinttel befutott, majd elfektette és megkerülte Szappanos Csilla kapust, a végállomás pedig az üresen tátongó ketrec volt. A Paks ellen megsérült játékos szépségdíjas találattal jelezte, újra százszázalékos!
76'
Surányi Erika váltotta Szabó Krisztinát a fővárosi együttesben.
73'
Óriási a harc minden egyes labdáért, egyáltalán nem mondott le a pontszerzésről a vendéggárda. Fehér Vivien ágyúzott távolról a szegedi kapura, ez a kísérlet azonban csúnyán célt tévesztett. Őrzik az egygólos előnyt a Cserenkó-tanítványok, ám ez azért messze nem megnyugtató, kellene még egy találat, hogy bebiztosítsák az újabb három pontot.
68'
KAPUFA! Óriási lehetőséget puskázott el a Szent Mihály, kétgólosra hízhatott volna a fór, ám Zimányi Kovács Anikó sajnos kapufára rúgta a büntetőt.
67'
TIZENEGYES! Szil Tündét rúgták fel a büntetőterületen belül a vendégek, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott.
65'
Ezúttal az Airnergy cserélt, Tasnádi Rita és Méhes Krisztina mehet zuhanyozni, Jakocska Gabriella az egyik új lány a pályán, a másik pedig Jelen Csenge.
62'
Zimányi Kovács Anikó 30 méteres bombáját csípte el a vendégek kapusa. Cserenkó Szabolcs mester pedig vagy elégedetlen a látottakkal, vagy egyszerűen csak úgy érzi, frissíteni kell, mert egyszerre használja ki mindhárom megmaradt cserelehetőségét. Szántó Adrienn, Temesváry Tekla és Szélpál Nóra baktat le a pályáról, és akik folytathatják: Koncz Bernadett, Kardos Bernadett és Papp Dorina.
55'
Sávai Vivient Lipták Dóra váltotta hazai oldalon. Középen folyik a játék, gyűrik egymást a csapatok, rengeteg a rossz átadás, a technikai hiba ezekben a percekben.
50'
Temesváry Tekla és Guth Renáta sokadik kis szöglete után Vass Noémihoz került a játékszer, beadását kifejelték a védők. Nem sokkal ezután Zimányi Kovács Anikót nyomták el gyanús körülmények között a tizenhatos vonalánál, megúszta az Airnergy, néma maradt a bírói síp.
46'
A Szent Mihály kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45'
A félidő utolsó támadásait a szegediek vezették, Zimányi Kovács Anikó kisodródott ugyan, de így is célba vette a kaput, viszont nem járt túl a hálóőr eszén. 2-1-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a lányok.
44'
18 mérettől lőhetett szabadrúgást az Airnergy, Szabó Krisztina állt a labda mögé, kicsit izgultunk, de nem volt miért, Schildkraut Fruzsina úgy kapta el a labdát, mint a legyet.
40'
GÓÓÓL 2-1! Újra előny itt! Történt, hogy egy Airnergy-szöglet után Tasnádi Rita magasan fölé durrantott, majd azonnal kontrázott a Szent Mihály. Temesváry Tekla oldalán futott a villámgyors attak, az átadás kicsit Szélpál Nóra mögé érkezett, ő azonban bravúros mozdulattal átvette a bogyót, középre adott, Sávai Vivien pedig nagyszerűen érkezett, és a hálóba továbbított.
34'
Szabadrúgást végeztek el a zöldek jó 35 méterről, Horváth Hanna bátor próbálkozását könnyedén csípte el Schildkraut Fruzsina. Egyébiránt most a küzdelem dominál, az egyenlítő találat felhozta a fővárosiakat, akik nem játszanak alárendelt szerepet, fegyelmezetten védekeznek, nem hagynak rést a pajzson itt az első felvonás hajrájához közeledve.
28'
GÓÓÓL 1-1! Váratlanul egyenlítettek a fővárosiak, kihasználva egy védelmi megingást. Vass Noémi cselezgetett tizenhatosán belül, ellopta tőle a vendégek játékosa, Pável Dominika, aki aztán egyedül vezette a labdát Schildkraut Fruzsinára, Harcel Boglárka még kétségbeesetten igyekezett menteni, de nem tudott segíteni kapusának, Pável magabiztosan értékesítette a ziccert.
22'
Mezőnyfölényben futballoznak a szegediek. Lévai Nikolett indította Szélpál Nórát, akit megelőzött az egyik védő, de így is sarokrúgás következhetett. Guth Renáta és Temesváry Tekla szokásos mini kombinációját követően előbbi ívelte be a lasztit, veszélytelenül. Nem sokkal később Vass Noémi 35 méterről tekert előre egy szabadrúgást, éppen Szélpál Nóra fejére, aki nem sokkal bólintott mellé.
17'
Guth Renáta lökte fel ellenfelét, 20 méterről, veszélyes helyről jöhettek a vendégek, Horváth Hanna szabadrúgása azonban szerencsére elakadt a kéttagú sorfalban. Nem sokkal ezután mintaszerű szentmihályi rohamot csodálhattunk meg, melynek végén kavarodás alakult ki, Sávai Vivien löketét pedig szögletre mentette Szappanos Csilla portás.
12'
GÓÓÓL 1-0! Megvan a vezetés! 25 méterről végezhettünk el szabadrúgást, amit Zimányi Kovács Anikó a rá jellemző mesteri technikával küldött a hálóba.
11'
Szép támadást vezettek a vendégek, Szántó Adrienn mentett szögletre végül. Ezt követően a mieink vették át az irányítást, sorra futnak a szegedi akciók, beszorultak a zöldek.
5'
Szil Tünde kicsit hosszan szöktette Temesváry Teklát, akit azonban csak szabálytalanul tudtak megállítani a zöldek a térfelük közepénél. A szabadrúgást Szil egyből kapura küldte, Szappanos Csilla kapusnak azonban nem okozott gondot ez a lövés.
1'
A látogatók kezdték az összecsapást, első lövésük magasan fölé szállt.
13.55: A műfüves pályán rendezik a találkozót, kiváló labdarúgóidőben. A mieink a szokásos piros-sárga színösszeállítást választották, a vendégek tiszta zöldben futottak ki. 13.45: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza parti stadionból! A találkozó és az élő közvetítés 14 órakor kezdődik Hideg Bence sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A női NB II tabelláján a százszázalékos Diósgyőr mögött a második, osztályozót érő helyen tanyázó Szent Mihály a középmezőnyhöz tartozó Airnergy FC-t fogadja a 16. fordulóban. A mieink célja továbbra is az, hogy őrizzék a négypontos fórt az üldöző Monorral szemben, ehhez viszont sorra nyerni kell a meccseket. Eddig ez sikerült is a 2017-es esztendőben, és bár az első lépések nem mentek könnyen (az Atomerőmű elleni 2-0 és a Balatonfüreddel szembeni 9-2 alkalmával döcögött a gépezet), legutóbb a pécsi 4-0-s sikert már nagyszerű teljesítménnyel húzták be a szegediek (akik a ZTE ki nem állása miatt is kasszíroztak három pontot). Joggal bizakodnak tehát a Tisza-parti drukkerek a folytatást illetően, kezd összeállni, összerázódni, formába lendülni a Cserenkó-csapat. A vasárnapi vendég fővárosi együttest ugyanakkor annak ellenére sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hogy lányaink ősszel idegenben is 5-2-re verték, ugyanis az Airnergy FC kiváló formában futballozik tavasszal. Mindhárom hazai összecsapását megnyerte, a ZTE-t 4-1-re, a Vasas-Feminát 7-3-ra, a Videotont 2-1-re verte, csak Pécsett kapott ki 3-1-re. Jó kis mérkőzésre van tehát kilátás, érdemes lesz követni élő közvetítésünket! A 16. forduló további eredményei: Kelen-Budaörs - Balatonfüredi FC 5-1 DVTK - PMFC-Keresztes Lovagok: elmaradt, a Pécs nem állt ki (3-0) Monor SE - Atomerőmű SE 10-0 FC Sopron - ZTE FC 7-1 Videoton FC - Vasas-Femina 2-2 A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 16 16 0 0 119 4 115 48
2. Szent Mihály 16 14 1 1 68 14 54 43
3. Monor SE 16 13 0 3 84 16 68 39
4. Kelen-Budaörs 16 8 1 7 62 32 30 25
5. PMFC 16 8 0 8 24 33 -9 24
6. Airnergy FC 16 7 2 7 44 37 7 23
7. Vasas-Femina 16 6 2 8 42 41 1 20
8. SC Sopron 16 6 2 8 32 57 -25 20
9. Videoton 16 5 4 7 36 34 2 19
10. Atomerőmű SE 16 2 1 13 14 86 -72 7
11. ZTE FC 16 2 1 13 19 93 -74 7
12. Balatonfüredi FC 16 2 0 14 13 110 -97 6

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.