Bulvár

Nincs verse locsolkodáshoz? Szemezgessen válogatásunkból!

Nincs verse locsolkodáshoz? Szemezgessen válogatásunkból!

2017. április 17., hétfő
Nincs verse locsolkodáshoz? Szemezgessen válogatásunkból!
husvet_locsolkodas_parfum_illat

Hosszan szavalandó, frappáns egysoros, pénzéhes, szemérmetlen, tojásvadász, politizáló - locsolóversek tárháza várja a rigmus nélkül útnak indulókat.

Húsvét másodnapját egyes helyeken “vízbevető” hétfőnek is nevezik a locsolkodási szokás miatt. Mint ismeretes, a lányokat régen egy vödör vízzel leöntötték, vagy a patakban megfürdették. Maga a locsolás ősi termékenységvarázsló és megtisztuló rítusból ered, de az egyik magyarázat szerint Jézus sírját őrző katonák vízzel öntötték le a feltámadást felfedező, örvendező asszonyokat, mert így akarták elhallgattatni őket.

Ha unja a rojtosra járatott verseket, vagy csak nincs ötlete, merítsen a SZEGEDma.hu válogatásából!

Klasszikus:

Zöld erdőben jártam, Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni? *** Jó napot, jó napot, kedves liliomszál, megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál. Kerek erdőn jártam, kék ibolyát láttam, bárány húzta rengő kocsin én is ide szálltam. Nesze hát rózsavíz, gyöngyöm, gyöngyvirágom, hol a tojás, piros tojás, tarisznyámba várom! *** Jöttem végig az utakon. Felém hajolt sok-sok virág Rózsavizük osztogatták. Megöntözlek most itt véle Piros tojást várok érte! Szabad-e locsolni? *** Jó reggelt, jó reggelt, Kedves liliomszál, Megöntözlek rózsavízzel, Hogy ne hervadozzál. *** Locsolkodni jöttem, piros tojást gyűjtök, szép leányok, szép virágok, jobb, ha ide gyűltök! Szagos vizet hoztam, nem menekül senki, mindent, amit nekem szántak, kérem ide tenni!

Kétsoros harcos:

Jani vagyok a hegyről, Meglocsollak egyből. *** Felnézek az égre a versemnek vége. Szabad a locsolni? *** Zöld a moha, zöld a páfrány, Meglocsollak házisárkány! *** Pisti vagyok, szép és laza, Locsoljak, vagy menjek haza? *** Tele van a hajad kosszal, meglocsollak Domestosszal! *** Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak, aztán mögyök!

Az üres zsebű:

Zöld erdőben jártam, két őzikét láttam, az egyik kacsintott, ide a forintot! *** Én apró gyerek vagyok, locsolkodni akarok. Van tojás, vagy nincs, jó lesz a forint. *** Zöld erdőben jártam, Két oroszlánt láttam. Az egyik lázas, Ide a százast! *** Zöldell a rét, Mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, Mosolygok majd én is!

A térképkészítő:

Előttem van Észak, Hátam mögött Dél, Balra a nap Nyugszik, Jobbra pedig: Kél-e locsolni?

A modern:

Meglocsollak sms-sel, Nem fogok tökölni, Neked nem kell hajat mosni, Nekem nem kell kölni! *** Virtuális locsolkodás, távolról is hatásos Nekem sem kell kölni hozzá, s te sem leszel bűzbájos.

A politikus:

Nem vagyok én liberális, Ezért vagyok ideális. Szabad-e locsolni? *** Zúg a traktor, Szánt az eke. Elvtársnő locsolhatok-e? *** Kossuth-téren jártam, Nagy tömeget láttam. Nem akart oszolni, Szabad-e locsolni?

A pajzán:

Van nekem egy kis locsolóm, Kölni nincsen benne, Ha én azt most elővenném, Nagy röhögés lenne. *** Húsvét napján azt kívánom, Legyen rúzsos a tojásom. *** Van nálam egy kölnisüveg, Métereset spriccel. Mivel ilyen rakoncátlan, Lezártam egy sliccel! *** Szeged felől jön a gőzös, Oda öntök, ahol szőrös! *** Biciklivel érkeztem Negyven métert fékeztem Kiszakadt a nadrágom Kifigyelt a húsvéti tojásom. Szabad-e locsolni? *** Gyere kislány, meglocsollak Kedvezményes áron, Gumi nélkül negyven rugó, Kölnivel csak három!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.