Közélet

Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

2017. április 4., kedd
Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

Nem találtak más madárfajokon madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben - jelentette be kedden a schönbrunni állatkert orvosa azt követően, hogy márciusban el kellett altatni az állatkert összes pelikánját, mert megfertőződtek a kórral.

Most összesen 76 madarat vizsgáltak, köztük hullámos papagájt, tarvarjat és egy házityúkfajtát is. A megnyugtató eredmények után azonban a flamingókat továbbra is téli ketrecekben tartják. Huszonegy nap múlva megismétlik az állatok vizsgálatát, és amennyiben ekkor sem találnak fertőzött egyedet, feloldják a biztonsági korlátozást. A madárinfluenza miatt már decemberben óvintézkedéseket vezettek be a bécsi állatkertben, a pelikánokat és a flamingókat sátorban különítették el, valamint fertőtlenítették az állatok lakóhelyeit. Néhány részleg, a madár-, az esőerdő- és sivatagház továbbra is zárva marad. Március 25-én országszerte feloldották a madárinfluenza miatt elrendelt zártan tartást, kivéve Bécs első, huszadik és huszonharmadik kerületében. Az állatkert orvosának tájékoztatása szerint a vírus csak a madarakra veszélyes, más állatfajokra és emberekre nem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.