Közélet

Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói mezőgazdasági iskola

Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói mezőgazdasági iskola

2017. április 21., péntek
Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói mezőgazdasági iskola

Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a beruházás keretében az intézmény fő- és udvari épületét hőszigetelték, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt eredményeként évente várhatóan mintegy 18-19 millió forintot takaríthat meg az iskola, ezáltal az energiatakarékos rendszerek alkalmazásával hosszú távú, megtérülő beruházás valósult meg. Az FM közölte azt is, hogy fenntartásában jelenleg 48 iskola működik, 63 feladat-ellátási helyen, így a szaktárca második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a szakképzés rendszerében. Az idei tanévben 8195 fő iratkozott be a minisztérium intézményeibe, ez 2,7 százalékkal több tanuló az előző tanévhez képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.