Közélet

Megtartotta hagyományos negyedévi tájékoztatóját az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK

Megtartotta hagyományos negyedévi tájékoztatóját az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK

2017. április 24., hétfő
Megtartotta hagyományos negyedévi tájékoztatóját az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK
agota_onkenteskepzo01_gs

Több száz program, rendezvények, élmény- és szakmai napok a családjukat vesztett gyermekeknek, valamint a velük foglalkozó szakembereknek.

Hagyomány, hogy az ÁGOTA Alapítvány minden negyedévben megtartja tájékoztatóját önkéntesei és az érdeklődők számára az előző három hónapban kifejtett tevékenységéről. Nem volt ez másként most hétvégén sem. „Az alapítvány alapvetően a család nélkül nevelkedő és általában veszélyeztetett gyermekkel, valamint az ő családjaikkal, nevelőcsaládjaikkal foglalkozik. Ebben a negyedévben is arra törekedtünk, hogy színessé, élménytelivé tegyük a ránk bízott gyermekek mindennapjait, de számunkra az is fontos, hogy az önkéntesek, akik ebben a munkában részt vállalnak, az alapítvány munkáját egészében láthassák. Negyedévente minden felelős koordinátor beszámol az addig elvégzett tevékenységéről, így megtudhatják önkénteseink, hogy az a munka, amit tesznek, mennyire hasznos és fontos a gyermekek számára. Ilyenkor van lehetőség arra is, hogy önkénteseink megtapasztalják a közösség megtartó erejét, hogy ők maguk is új ötletekkel, javaslatokkal állhassanak elő, illetve szabadon beszélhessenek sikerekről, nehézségeikről” – mondta el portálunknak

Szili-Balog Mária

, az alapítvány önkéntes koordinátora. „A csaknem félezres ÁGOTA önkéntes közösségből közel száz önkéntesünk van ma jelen az ország különböző részeiről. Érkeztek Pécsről, Kecskemétről, idősebbek és fiatalok. Akadnak olyanok köztük, akik ma vannak itt először, de olyanok is, akik hosszú évek óta segítik az alapítványt. Számunkra minden önkéntes fontos, és megérdemli, hogy hiteles tájékoztatást kapjon az eddig végzett széles körű munkáról, aminek ő is részese. Ilyenkor negyedévente nemcsak az elkövetkező programokról, az országos ÁGOTA-táborról tájékozódhatnak, hanem azt is megtudhatják, hogy az alapítvány nyertes pályázatai, a támogatások, a megkötött szerződések milyen módon szolgálják tevékenységünk céljait” – nyilatkozta

Kothencz János

alapító. Az ÁGOTA Alapítvány köszönetét fejezi ki az önkénteseinek, együttműködő partnereinek, támogatóinak eddigi munkájukért, segítségükért. Legközelebb július 18-án találkoznak újra, akkor már a XXI. Állami Gondozottak Országos Találkozójára készülve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.