Sport

Labdarúgás: tétmeccsen még nem lőtt ilyen gólt Bernát Péter

Labdarúgás: tétmeccsen még nem lőtt ilyen gólt Bernát Péter

2017. április 19., szerda
Labdarúgás: tétmeccsen még nem lőtt ilyen gólt Bernát Péter
fk_szeged-tiszasziget003kf

Ritkán látható gólt szerzett hétvégén a Tiszasziget játékos-edzője, Bernát Péter: a dobogóért hajtó szigetiek rutinos támadójának először sikerült ollózva a kapuba juttatnia a labdát.

Tiszasziget-Szőreg 5-1: tulajdonképpen semmi izgalmat nem tartogatna önmagában ez az eredmény, hiszen a Tiszasziget jóval esélyesebbként is várhatta a két csapat szombati mérkőzését. Az már egy csavar a meccsben, hogy a Tiszasziget csak a félidő előtt került előnybe, addig nagyon szívósan tartotta magát a sereghajtó - azonban ekkor jött a hazaiak játékos-edzője,

Bernát Péter

, aki az MLSZ adatbankja szerint lassan közelít karrierje kétszázadik góljához, ám amit a szőregiek elleni találkozó 41. percében szerzett, arra valószínűleg örökké emlékezni fog. "Edzésen már párszor sikerült, de éles meccsen még nem. Ha picit még távolabbról született volna, akkor talán életem gólja, és abba is hagyhatom a labdarúgást. Hasonló mozdulatot már sikerült kiviteleznem, de nem emlékszem, hogy meccsen sikerült volna gólt ollóznom. Azért is volt nehezebb, mert nem magamnak pörgettem fel, hanem egy levegőben lévő labdát sikerült jól eltalálnom. Pillanatok alatt kellett döntenem, és ez jutott eszembe. Rúgtam még egy másik gólt is, de azt les címén nem adták meg - ezt annyira nem is bánom, ha már sikerült egy ilyen gólt rúgni. Abban biztos vagyok, hogy megismételni még nehezebb lesz, mint megcsinálni" - összegzett portálunknak a 35 éves támadó.

Az említett találat - Forrás: Facebook

A szünet után aztán hamar eldőlt a meccs: a Tiszasziget hat perc alatt még kettőt rúgott, így 4-1-ről már nem volt visszaút a szőregiek számára. "A helyzeteink megvoltak az első félidőben is, de nem voltunk határozottak a kapu előtt. Egy egyéni megmozdulás után egyenlített a Szőreg, én is már inkább azon gondolkoztam, hogy a második félidőben hogy tudjuk ezt átvariálni. Biztos, hogy lélektanilag is volt hatása, hogy úgy mehettünk szünetre, hogy nálunk volt az előny" - fogalmazott Bernát Péter. Ezzel a győzelemmel a Tiszasziget pontszámban utolérte az Ásotthalmot, és tekintve, hogy jelenleg több győzelmet is számlál, így fellépett a tabella harmadik helyére - várhatóan ez a két csapat fut majd versenyt a bronzéremért, ebből a szempontból a május hatodikán esedékes egymás elleni mérkőzésük kiemelt fontossággal bírhat. "Ilyenkor sajnáljuk az elszórt pontokat, ha azok most megvannak, akkor könnyebb a helyzetünk. Egy játékosom említette, hogy a Kistelek az Ásotthalomnak mindig mumusa, ez most is bejött, pedig a homokhátiak esélyesebbek voltak a Kisteleknél. Mondtam is a srácoknak, hogy meg kellene tartanunk ezt a pozíciót. Amelyik csapat többet tud felmutatni a hátralévő időszakban, az lesz a harmadik - az fog dönteni, hogy ki fog kevesebbet hibázni. Lesznek még kemény meccseink, utazunk Ásotthalomra és Algyőre is, de egyelőre csak a vasárnapi, sándorfalvi meccsel foglalkozzunk, azt kell megnyernünk. A bajnokság előtt nem foglalkoztunk ezzel, de ha már itt vagyunk, akkor szeretnénk odaérni a dobogóra" - zárta a szigetiek játékos-edzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.