Sport

Kosárlabda: utolsó esélyét ragadná meg a Szedeák a Kaposvár ellen

Kosárlabda: utolsó esélyét ragadná meg a Szedeák a Kaposvár ellen

2017. április 28., péntek
Kosárlabda: utolsó esélyét ragadná meg a Szedeák a Kaposvár ellen
szedeak-kaposvar004kf

Megeshet, hogy győzelmétől függetlenül utolsó szezonbeli mérkőzését játssza szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák, Nikola Lazic csapatának a győzelem is kevés lehet a play-offhoz – ha nem nyernek, akkor pedig biztos véget ér az idény számukra.

Hiába a múlt szombaton, Kecskeméten aratott heroikus győzelem, immáron nem csak a saját kezében van a Naturtex-SZTE-Szedeák sorsa. A mieink ugyan azonos mérleggel állnak a KTE-vel, azonban ha ez így marad a középszakasz végéig, akkor a hírös városiak végeznének a nyolcadik helyen, hiszen mivel mindkét csapat két ponttal nyert a másik otthonában, így a középszakasz kosárkülönbsége számít. A kedden, Pécsett lejátszott meccset követően kereken nulla a középházban lejátszott meccsek kosárkülönbsége a Szedeáknál, míg a Kecskemétnél ez a szám a Kaposvár felett aratott húszpontos győzelem után +32, azaz a Szedeáknak ennél magasabb kosárkülönbséggel kellene végeznie - leegyszerűsítve legalább 34 ponttal kellene legyőzni a Kaposvárt. Már ha úgy számolunk, hogy a Kecskemét az utolsó fordulóban, jövő szerdán minimális különbséggel, azaz egy ponttal nyerni tud a teljesen tét nélkül pályára lépő Sopron vendégeként, ennél nagyobb KTE-siker esetén még több ponttal kellene győzni a szegedieknek, és egyúttal marad a szurkolás a Sopronnak, amennyiben sikerül nyerni a somogyiak ellen szombaton. Még hármas holtverseny is előfordulhat, ehhez a Kaposvárnak mindkét meccsét el kell veszítenie, azaz az újszegedi sportcsarnokban, és saját közönsége előtt, a Pécs ellen is ki kell kapnia, míg a Kecskemétnek nyernie kell Sopronban: ekkor a középszakasz eredményeiből miniligát készítenek, és a három csapat közötti győzelem-vereség, majd a kosárkülönbség a rangsoroló - magyarán több kifutása lehet még a dolognak. Egy azonban biztos, a Naturtexnek akkor maradnak valós reményei, ha legyőzi a KKK-t szombaton, a somogyiak eddigi mindhárom, középházban lejátszott idegenbeli meccsüket elbukták - ugyanakkor egyetlen sikerre van szükségük ahhoz, hogy ott legyenek a play-offban. Előfordulhat tehát, hogy a szezonban utoljára látjuk hazai pályán a Magyar Kupa idei bronzérmesét, Juhos Leventéék számára pedig nem kis téttel bírhat a középszakasz számukra záró fordulója – hogy aztán szerdán, szabadnapjuk közben vigyázó tekintetüket Sopronra vessék.

Online

Szerdán 19 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A Kaposvár magyar magját, amelyben a mezőny egyik legjobb lepattanózója,

Hendlein Roland

, vagy a Szedeáknak januárban 23 pontot szórt

Fodor Márton

, illetve

Baki Gergely

és

Grebenár Péter

kap helyet, négy amerikai légiós,

Winsome Frazier

,

Rashad Cooke

,

Jaytornah Wisseh

és

Kenneth Simms

egészíti ki. A KKK egy esélyt már elszalasztott, és minden bizonnyal nem akarja az utolsó körre hagyni a döntést - bár egyben valószínűleg a záró játéknapon hozzájuk látogató, play-offba már bejutott Pécs nem fogja nagyban nehezíteni a dolgát szerdán. "Természetesen győzelemmel szeretnénk zárni a középszakaszt, egyúttal nem szeretnénk elbúcsúzni hazai közönségünktől. Mindkét csapat komoly vereség után érkezik, és mindkettőnek nagy szüksége lenne a győzelemre. Kevés időnk volt felkészülni, szombaton Kecskeméten játszottunk, kedden Pécsett, ahol csak az első negyedben játszottunk kellő energiával. Talán a legrosszabbkor szenvedtük a legnagyobb arányú vereségünket, de ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy szép szezont zárunk, bárhogy is végezzünk majd" - mondta el portálunknak

Nikola Lazic

, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A legutóbbi egymás elleni bajnokin: (2017. április 12.)

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 70-66 (20-19, 17-14, 24-14, 9-19)

Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok. Vezette: Kapitány Gellért, Ádám József, Balog György (Páli Kálmán).

Kaposvár:

Wisseh 14, Frazier 19/9, Cooke 4, Hendlein 20/3, Simms 6. Csere: Fodor 2, Baki 5, Grebenár -, Hock -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szedeák:

Boltic 15, Lilov 7/3, Ciric 13/6, Juhos 8, Sulovic 18. Csere: Filipovics 5/3, Révész-, Bán -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Így játszott a Kaposvár legutóbb

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 94-74 (24-18, 23-23, 21-16, 26-17)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. V.: Kapitány G., Jakab L., Rácz Zs. (Páli K.)

Kaposvári KK:

WISSEH 15/3, Frazier 15/9, Cooke 14/6, Hendlein 8, Simms 11. Csere: Baki 6/6, Fodor 5/3, Papp P. -, Grebenár -.

A középszakasz 9. fordulójának műsora:

Sopron KC - PVSK-Pannonpower szombat 16.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK szombat 19.00

A középház 8. fordulójában:

PVSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák 93-61 KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 94-74

A középház állása

6. PVSK-PannonPower 32 19 13 2590–2542 0.797 7. Kaposvári KK 32 18 14 2512–2555 0.781 8. Naturtex-SZTE-Szedeák 33 17 16 2600–2559 0.758 9. KTE-Duna Aszfalt 33 17 16 2511–2554 0.758 10. Sopron KC 32 13 19 2503–2466 0.703

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.