Sport

Kosárlabda: saját kezében tarthatja sorsát a Szedeák Pécsett

Kosárlabda: saját kezében tarthatja sorsát a Szedeák Pécsett

2017. április 24., hétfő
Kosárlabda: saját kezében tarthatja sorsát a Szedeák Pécsett
szedeak-pecs024kf

A kecskeméti siker után újabb idegenbeli derbi vár a Naturtex-SZTE-Szedeákra, Juhos Leventéék kedden a Mecsekalján folytatják.

Fontos meccset nyert meg szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák Kecskeméten: azzal, hogy 78-76-ra nyerni tudtak a mieink, visszavágtak a KTE-nek az újszegedi sportcsarnokban elszenvedett vereségért, és lépéselőnybe kerültek a rájátszást jelentő, nyolcadik helyért folytatott küzdelemben. Marko Bolticék sorsa ezáltal a saját kezükbe került, hiszen ha mindkét hátralévő mérkőzésüket megnyerik, akkor garantáltan ott lesznek a play-offban, de ehhez egy siker is elég lehet. Viszont a nem túl szerencsés sorsolás tükrében egyet még biztosan nyerni kell, hiszen a Szedeák szabadnapos lesz az utolsó fordulóban, amikor a Kecskemét azzal a Sopronnal találkozik hazai pályán, amelynek már különösebb tét nélkül léphet pályára az idény hátralévő részében, hiszen biztosan nem lesz ott a legjobb nyolc között. Nem lenne tehát szerencsés az utolsó fordulóra hagyni a döntést, így kiemelt jelentőséggel bír a keddi, Pécs elleni idegenbeli meccs is: ugyanakkor a baranyaiak is azért küzdenek, hogy minél kedvezőbb helyen legyenek ott a play-offban, ehhez egyetlen győzelemre van szüksége a

Csirke Ferenc

vezette csapatnak. A PVSK odahaza még nem kapott ki a középszakaszban, legyőzte a Sopront, a Kecskemétet és a Kaposvárt is, viszont mindkét idegenbeli meccsét elveszítette. Szegeden a szezonban másodjára is komoly vereségbe futott bele a mecsekaljai csapat, míg legutóbbi találkozóján hosszabbítást követően maradt alul Kecskeméten – igaz, most egy hetet pihenhetett, hiszen a legutóbbi hétvégén szabadnapját töltötte a Pécs. A két csapat idén már négyszer találkozott egymással, tekintve, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjét is a PVSK-val vívta a Szedeák: a négy találkozó közül pedig csak az idegenbeli bajnokit veszítette el a szegedi együttes. Fontos lenne, hogy most Pécsett is sikerüljön nyerni, hiszen amennyiben azonos mutatóval végezne a Kecskeméttel a Szedeák (és csak ez a két csapat zár egyenlően), akkor az MKOSZ tájékoztatása szerint a középszakasz összes meccsének kosárkülönbsége az első döntő szempont, ha ez is döntetlen lenne, akkor a középszakaszban dobott több pont rangsorol a két csapat között.

Online

Kedden 18 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Pécsi VSK-PANNONPOWER - Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Csirke Ferenc együttesét a gólpasszok terén remekelő irányító,

Halász Ákos

, valamint

Supola Zoltán

,

Bíró Olivér

,

Harazin Tamás

és

Antóni Csanád

alkotta magyar magot a kiemelkedő szezont futó (21.44-es VAL-átlaggal rendelkező) bosnyák center,

Ismet Sejfic

, valamint a Kecskeméten legutóbb húsz pont fölé jutott

Veljko Budimir

, és két amerikai légiós,

Anthony Nelson

és

Christopher Smith

egészíti ki. Összeszokott együttesről van szó a pécsi esetében, amelyet bizonyára fűteni fog az is, hogy két súlyos szegedi veresége tükrében jobb teljesítménnyel rukkoljon elő saját közönsége előtt. „A középszakaszban minden mérkőzésünk kemény és fontos volt, nem számíthatunk másra Pécsett sem. Nincs sok időnk a felkészülésre, ráadásul az ellenfelünk egy teljes hetet gyakorolhatott, ez nagy előny lehet. Ismerjük egymást a Péccsel, játszottunk már négyszer egymás ellen, de most nem számítanak a korábbi eredmények. Egy nagyon stabil csapat Csirke Ferenc együttese, az alapcsapat régóta együtt játszik. Bízom benne, hogy hasonlóan energikusan tudunk játszani kedden, mint tettük azt Kecskeméten, és a saját kezünkben tudjuk tartani a sorsunkat. Nem számolgatunk a play-offot illetően, csak magunkkal törődünk, ugyanakkor nincs nyomás a csapaton, egy ajándék számunkra, ha ott leszünk a nyolc között, de ha ez nem sikerülne, úgy gondolom, úgy is jó szezont futottunk” – mondta el portálunknak

Nikola Lazic

, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2017. április 8.)

Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-Pannonpower 99 - 73 (31-14, 31-14, 17-23, 20-22)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Benczur Tamás, Pozsonyi László, Fodor Attila (Gencsev Plámen).

Szedeák:

BOLTIC 13, LILOV 22/9, Ciric 11/9, Juhos 7, SULOVIC 15. Csere: RÉVÉSZ 16, Filipovics -, Bán 8/6, Vágvölgyi 4, Bonifert -, Varga Á. -, Kovács J 3/3.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Pécs:

Nelson 8/3, SUPOLA 20/6, Smith 4, Budimir 2, Sejfic 14. Csere: Halász 3, Bíró 13/6, Harazin -, Demeter 7/3, Dragasevic 2.

Vezetőedző:

Csirke Ferenc.

Kipontozódott:

Bán (36').

Így játszott a Pécs legutóbb

KTE-Duna Aszfalt – PVSK-PANNONPOWER 88-84 (21-22, 16-29, 22-13, 20-15, 9-5)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Benczur T., Szabó G., Fodor A. (Faidt M.)

PVSK-PANNONPOWER:

Nelson 2, Supola 11/3, SMITH 17, Budimir 21/15, SEJFIC 16. Csere: HALÁSZ 13/3, Harazin 4, Biró -. Kipontozódott: Djukanovic, illetve Supola, Halász.

A középház 8. fordulójának műsora

PVSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák kedd 18.00 KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK szerda 18.00 A Sopron KC szabadnapos.

A középház 7. fordulójában

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 76-78 Kaposvári KK - Sopron KC 84-80 A PVSK-Pannonpower szabadnapos volt.

A középház állása

6. PVSK-PannonPower 31 18 13 2497–2481 0.790 7. Kaposvári KK 31 18 13 2438–2461 0.790 8. Naturtex-SZTE-Szedeák 32 17 15 2539–2466 0.766 9. KTE-Duna Aszfalt 32 16 16 2417–2480 0.750 10. Sopron KC 32 13 19 2503–2466 0.703

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.