Sport

Kosárlabda: már az első félidőben eldőlt a Kosársuli meccse

Kosárlabda: már az első félidőben eldőlt a Kosársuli meccse

2017. április 7., péntek
Kosárlabda: már az első félidőben eldőlt a Kosársuli meccse
kosarsuli85

Nem volt túl sok mozgástere a Kosársulinak Veszprémben a felsőházi rájátszásért folytatott párharc első ütközetében. Körtélyesiék már az első félidőben nyilvánvalóvá tették, hogy az első osztályba jutásra hajtanak. Ennek megfelelően játszottak, és győztek rendkívül magabiztosan Vas Péterék ellen. A két győzelemig tartó párhaarc második mérkőzését április 15-én szombaton rendezik Hódmezővásárhelyen.

Az A csoportért küzdő hazaiak nagy kedvvel kezdték a találkozót: 2 perc alatt 10-0 ra mentek el, a pontokon a kezdőcsapat testvériesen osztozott meg. A helyzetet az sem könnyítette meg, hogy Genal nem volt ott társaival az a királynék városában, társai ennek ellenére kezdtek ébredezni a szokatlan időpontban rendezett találkozón. Szabó és Béres kosara után 19-15-nél már lőtávolban voltak. Kálló és a sokszoros válogatott Körtélyesi viszont gyorsan helyre tette a dolgokat, 9 pont előnyük lett a kisszünetre. Lassan indultak be a gárdák, de ismét a Veszprémnek indult jobban a negyed: pikk-pakk 30-17-et mutatott az eredményjelző. A Vásárhelynél szinte csak Szabó és Vas tudott betalálni, a másik oldalon viszont Körtélyesi mellett Kálló és Kámán és Nebojsa Pavlovic is be-betalált. Utóbbi egyre jobban belelendült, és mivel társai sem voltak restek bekapcsolódni a pontgyártásra, a félidőre igyekeztek eldönteni a mérkőzés sorsát, 18 pontra távolodtak a kék-sárgáktól. A bajnokesélyes folytatta a szárnyalását, és 6 perc alatt 20-5-ös rohanást produkálva több mint 30 ponttal húztek el. Vargáék csak kapkodták a fejüket, de túl sok ellenálást nem tudtak kifejteni. 70-40-nél érződött, hogy innen már nehéz lenne bármit is tenni, így a dunántúliak szurkolói hátra dőlhettek, és feljegyezhették csapatuk újabb győzelmét. Ezt érezhette Mérész Csaba edző is, aki szinte csak a cseréket játszatta a játékrészből hátralévő időben. Az utolsó 10 percre már nem maradt túl sok érdekesség, és kevesebb pont is esett, mint korábban. Talán csak egy kérdés maradt: megdobja-e a Veszprém a 100 pontot? A válasz igen volt, ráadásul úgy teljesítették a határt, hogy többnyire a cserejátékosaik voltak a pályán. A meccs végül végeredménnyel zárult. Jövő szombaton 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban feszülnek egymásnak a csapatok a négy közé jutásért folyó, két győzelemig tartó párharcban.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vásárhelyi Kosársuli 102-66 (26-17, 24-15, 33-19, 21-15)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért. Vezette:

Gyuris P., Goda L. És Bagi B. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 100 néző.

Veszprém:

PAVLOVIC 28/3, Kámán 11, Simon 11, Kálló 9/3, KÖRTÉLYESI 20/12.

Csere:

Helmeczi 4, Hegedűs 10, Jilling 6, Szűcs 3/3, Májer -.

Edző:

Mérész Csaba

Kosársuli:

Szabó 22/3, Béres 3, Rostás I. -, Vas 16/12, Varga 4.

Csere:

Kelemen 7/3, Pavlovic 4, Kis Molnár 3/3, Molnár 7, Rostás G.-.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor: "Nem véletlenül nyerte meg a Veszprém a nyugati csoportot, ezt most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Az első pillanattól kihasználták a magasságfölényüket a palánk alatt. A lepattanózásban is nagyon kikaptunk. Most egy hetünk van, hogy összekapjuk magunkat, és kiharcoljuk a harmadik meccset."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.