Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: könnyed SZKKSE-siker a Balmaz ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szkkse-balmazujvaros023kf

Roppant magabiztosan, 16 góllal győzte le a Balmazújvárost a PC Trade Szeged KKSE.

Igazolta az első percekben a Balmazújváros, hogy miért csak egy vereséget szenvedett az eddigi tavaszi meccsein: hét percig tartották a lépést a vendégek az SZKKSE-vel, azonban 3-3-at követően mintegy 14 percen keresztül nem tudtak gólt lőni a remekül védő Nagy Évának, e közben pedig főleg Szepesi Ivettnek köszönhetően a Szeged rendre gyors lerohanásgólokkal kiépítette előnyét, és mire Maláti Dóra újból betalált a huszadik percben, addigra már 11-4-et mutatott az eredményjelző. A folytatás sem hozott változást, az SZKKSE védekezésben is jól teljesített, és kilencgólos előnnyel térhetett szünetre.

A második félidő Valovics Nóra-gólokkal kezdődött, az SZKKSE biztos előnyének tudatában sem vett vissza a vendégek számára egyre nehezebben követhető tempóból, hét perc után talált be először a Balmaz a szünet után. A szegediek cserejátékosai is betaláltak, Csáki Zsófi mindjárt háromszor is, a végére pedig csak a különbség volt kérdéses, végül 16 góllal, 31-15-re nyert a PC Trade Szeged KKSE, amelyben mindkét kapus remekelt, de a támadójátékra sem lehetett panasza Bakó Botond vezetőedzőnek, így a vártnál is simább arányban győztek Szepesi Ivették.

A PC Trade Szeged KKSE ezzel tizennyolcadik sikerét aratta a bajnokságban, legközelebb pedig április 23-án, városi rangadón lép pályára a Kézilabda Szeged SE vendégeként.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 21. forduló

PC Trade Szeged KKSE – NKK Balmazújváros 31 – 15 (17-8)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Garai Balázs Róbert, Takács Dániel.
SZKKSE: Nagy É. – Berta 2, Bárány 3/1, Szepesi 8, Barna 1, Kuti 1, Valovics 7. Csere: Dobó (kapus), Lovistyék, Homoki 4, Csáki 3, Miklós 2, Aracsi. Vezetőedző: Bakó Botond.
Balmazújváros: Kiss B. – Takács 1, Szabados, Kaltenecker 1, Mikula 1/1, Kiss O. 2, Juhász R. 1. Csere: Németi (kapus), Maláti 5/1, Halmai 1, Péntek 1, Berettyán, Oláh 1, Hárshegyi, Dobi 1/1. Vezetőedző: Vámos Miklós.
Hétméteres: 1/1 ill. 5/3.
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc.

Bakó Botond: “Irányítottuk a meccset, ha bár egy kicsit aggódtam, mert sokan hiányoztak: Tóth Sára sérült, Mikó Gréta tüdőgyulladással küzd, Kuti Szandit pedig tíz perc után le kellett hozni, majd Bárány Krisztina is megsérült a meccs során. Kevesen maradtunk, szélsőt és irányítót kellett beállóba behozni, de hál’istennek a védelmünk és a kapusteljesítményünk jó volt, ebből rengeteg lerohanásgólt tudtunk lőni, és végül a vártnál simábban tudtunk győzni.”

Online közvetítésünk

VÉGE

60′ Labdát szerez Barna, Homoki mehet ziccerig – nem is ront, 31-15. Még húsz másodperc a meccsből: időn túli szabaddobással ér véget a meccs, Péntek ugyan eldobja, de nem veszélyes a kapura: az SZKKSE nagyon magabiztosan, 16 góllal veri a Balmazújvárost, így továbbra is tapad a Kecskemétre.

59′ Barna átlövésébe nyúlnak bele, a sarokból jöhet az SZKKSE. Valovics löketét is blokkolják.

58′ Kiss Orsolya előtt nyílik meg a fal, aki ki is használja ezt, 30-15.

57′ Oláh most szabadabban lőhet, pontos is a lökete a bal felsőbe, 30-14.

56′ Kicsit kapkodóvá vált a játék, gyors csere labdabirtoklásban, végül az SZKKSE támadhat felállt fal ellen. Valovics lő a bal alsóba kintről, 30-13.

55′ Valovicsnak már nincs ideje lepattintani, ezt ellépi. Homoki majdnem labdát tud szerezni, de befújják faultnak, majd Maláti talpról elengedett lövését blokkolják.

54′ Passzívot jeleznek a sprorik, végül Juhász harcol ki egy hetest beállóból: Dobi ezt gólra váltja, a bal alsóba lő, 29-13.

53′ Miklósnak a húzás a jobb szélre, pontosan lő a hosszú alsóba, 29-12.

52′ Maláti vállalja el talpról, de a jobb kapufáról pattan vissza a labda.

51′ Maláti lövését blokkolja Barna, a sarokból jöhet a Balmaz. Oláh lábát érinti a labda, de Miklós hosszú indítást kap a jobb szélen.

50′ Most a kapufa segíti ki Dobót, Csáki megint ellövi kintről, de Németi belekap, ráadásul a gólvonal előtt pattan le – Juhász viszont betörése után eredményes, 28-12.

49′ Hárshegyi vállalja el a szaggatottról, de Dobó véd megint. Csáki talpról viszont pontosabb, 28-11.

48′ Aracsi a szélről nem tudja eltenni a sarokba, Németi véd. Továbbra is nehezen talál rést a szegedi falon a Balmaz, van ugyan lövés, de Dobó még lábbal visszaér – Miklós pedig kilövi a hosszú alsót a szélről a túloldalon, 27-11.

47′ Támadófault miatt elveszik a Balmaztól a labdát, Aracsi is beáll az SZKKSE-be. Időt kér Bakó Botond.

46′ Egy jó tízméteres átlövés, amibe Dobó belekap, így a kapufáról jön vissza – Csáki viszont bátran megcsinálja ismét, 26-11.

45′ Csáki megy be két ember között, majd a rövid alsóba lő, 25-11, emberhátrányban is eredményes az SZKKSE. Barna szépen megelőzi emberét, feszes most a szegediek védekezése – ráadásul ha lövéshez is jut a Balmaz, akkor ott van Dobó Mónika, most most Kiss Orsolya ziccerénél. Miklós a kapufára lövi a saját helyzetét a túloldalon.

44′ Pénteket megfogják, így nem tud már pontosan lőni, de faultot fújnak a játékvezetők. Passzív ismét, de Juhász harcol ki hétméterest, mi több, Valovics két percet kap. Maláti kihagyja, Dobó lábbal véd!

43′ Talán az első gyors gól a Balmaztól, Kiss Orsolya viszi végig, 24-11.

42′ Passzívnál támad a Balmazújváros: nincs ebből helyzet. Homoki talpról lő kintről, de ez nem okozott gondot Németinek.

41′ Péntek kezéből most kilopják a labdát, Szepesi pedig megint kontra után eredményes, neki a nyolcadik gólja volt, 24-10 – időt kér a Balmazújváros.

40′ Péntek megy fel középről, és ugyan Dobó beleér, de bepattan róla, 22-10. Valovics viszont egy gyors akció után hatodjára is eredményes, 23-10.

39′ Kaltenecker okosan visszahúzza, de az oldalhálóba lő. Ez most hosszú volt Miklósnak a jobb szélre, ezt nem érhette el. Kiss Orsolya lövését blokkolja a szegedi fal, majd Barna tör be, de nem tudja a sarok felé lőni.

38′ Jó védekezés az SZKKSE-től, viszont most nem tudja végigvinni a kontrát a Szeged, ennek ellenére Szepesi a szélről azért bedobja a hosszúba, 22-9.

37′ Kaltenecker nagyon éles szögből ejti át Dobót, 20-9. Homoki gyorsan válaszol, 21-9.

36′ Passzívnál megy fel Péntek a szaggatottról, de pont Dobóba lövi: Valovics zsinórban harmadjára eredményes, most pattintva mattolja Németit, 20-8.

35′ Szabados lapos átlövésére lép rá Dobó, Szepesi viszont most kicsit kiszorított helyzetből, de nem tudja befejezni a kontrát.

34′ Dobó lábbal véd egy ziccert, Mikula maradt üresen, de nem tudott túljárni a kapus eszén – Valovics viszont hasonló szituációból nem ront, 19-8.

33′ Immáron Dobó a szegedi kapuban – rögtön egy védéssel mutatkozik be.

32′ Pénteket biztatja lövésre a vendégek mestere, meg is teszi, de jócskán a kapu fölé tüzel. Szepesi előtt összezár a fal, de Valovics meg tudja lepni Németit kintről, 18-8.

31′ Passzívnál támadnak a vendégek, majd Kaltenecker ugyan lefordul, de négyet lépve – indítana Németi,de Barna megelőzi Szabadost, majd az elöl maradó Homoki kerül ziccerbe, de bravúrral véd Németi.

31′ A Balmaz kezdte a második félidőt.

SZÜNET

30′ Még szűk fél perc: megint labdát szerez az SZKKSE, Szepesi robog is, de nem tudja már végigvinni Szabados szorításában, lejár az idő. Az első perceket követően összeállt az SZKKSE védekezése, és magabiztos, kilenc góllal vezet a szünetben – ráadásul még 24 másodperc maradt Halmai kiállításából, így emberelőnyben kezdi majd a játékot a pihenőt követően a szegedi együttes.

30′ Maláti ezúttal nem tudja a sarok felé húzni kintről, Nagy Éva ezt könnyen fogja – Valovics pedig lendületből megy be két ember között, és lő a kapuba, 17-8.

29′ Barna megy fel a kilencesről, de Németi rajta volt a bal alsóba tartó lövésén.

29′ Lovistyéket a nyakánál fogva rántja le Halmai, alig hogy kiegészül a Balmaz, ismét emberhátrányba kerül. Időt kér Bakó Botond – bár nehezen indul, de a kontrákkal egyelőre szétfutja ellenfelét az SZKKSE.

28′ Mikula keresi a helyet, de csak a hatoson belül tudják megállítani őt a szegediek: jöhet Maláti hetese, nem rontja el, és a bal alsóba lő, 16-8.

27′ Lovistyék előtt nincs hely felkanyarodni, már passzívot jeleznek, végül Valovics átlövését fogja Németi. Megvan a labda megint az SZKKSE-nek, Szepesi pedig ezt a ziccert is belövi, 16-7.

26′ Barnát két kézzel földre viszik, Pénteket küldik ki két percre.

25′ Lovistyék túlhúzza a jobb szélről, elmegy a kapu mellett a labdája. Halmai megy fel a szaggatottról, és lő a bal alsóba, 15-7.

24′ Hetes a Balmaznak, Berta érezte, hogy ezt nem kellett volna: Mikula bepattintja, 15-6.

23′ Barna is az átlövést választja kintről – Kiss Bernadett elmegy balra, a labda viszont jobbra érkezik, 14-5. Kapust is cserélnek a vendégek, Németi jön be. Mellé megy ugyan a lövés, de még visszafújják, így támadhat a Balmaz: Halmait állítja meg a szegedi fal egy fault árán, már passzívat jeleznek a sporik, nincs hely lőni, Halmainak előkészítik, de ezt is blokkolják – Szepesi pedig menetrendszerűen indul, és lő gólt, 15-5.

22′ Maláti egymaga húzza egyelőre a Balmazt, most talpról lő egy nagy gólt a bal felsőbe tíz méterről, 12-5. Homoki megy be a résen, és felvarrja a léc alá, 13-5.

21′ Berta szinte a földről lő a bal alsóba – 12-4, ráadásul Kiss Orsolyát kiküldik két percre, a meccsen először emberelőnyben az SZKKSE.

20′ Megint nincs helye lőnie a vendégeknek, de a blokk után Bárány fájlalja a csuklóját. Rossz a passz Homokinak a szélre, majd Maláti megy fel középen, és lő a bal felsőbe – 14 perc után találnak be a vendégek, 11-4.

19′ Nem jó a bejátszás Szabadostól – Szepesi pedig indul, és nem is ront ziccerben, könnyű gól, 11-3!

19′ Szabados bejátszását ugyan összeszedi Mikula, de Nagy Éva lábbal véd megint, majd Bárány Krisztina a túloldalon estében már pontosabb, 10-3! Megint időt kér a Balmaz!

18′ Maláti elvállalja középről megint, de ezt is blokkolják. Több, mint tíz perce nem lőttek gólt a vendégek – most sem szakad meg ez a sorozat. Szép akció volt, rendesen megmozgatták a vendégek falát a szegediek, Berta pedig üresen maradt a hatoson, 9-3.

17′ Nagy Éva a léc alól szed ki egy távoli lövést, majd Valovics betörése után pattint a léc alá, 8-3!

16′ Halmai lövését fogja Nagy Éva, de támadhat még a Balmaz: megint lépéshiba, és a forgatókönyv ugyanaz, egy gyors akció végén betalál a Szeged, most Homoki Regina beállóból, 7-3.

15′ SZEPESI! Megint ő, most a szélről ejti át Kiss Bernadettet, 6-3 – időt kér a Balmazújváros!

14′ Maláti test mellől, de nem tudja meglepni Nagy Évát.

13′ Már passzívnál támad a Balmaz: Szabados lövését azonban Nagy Éva lábbal védi – a kontra után Szepesi talál be ismét, 5-3.

12′ Szabados is magára vállalja kintről, de elzúg a kapufa mellett lövése. Nem sieti el a támadást az SZKKSE: Homoki lövését védi Kiss Bernadett, de pont Szepesihez pattan, aki a keresztlécet találja el a szélről.

11′ Lépés Kalteneckernél is, a technikai hibát a beállóból betaláló Szepesi bünteti, 4-3.

10′ Nagy Éva és a kapufa együttesen hárítja Maláti átlövését – ezzel az is eldől, hogy nem kap gólt emberhátrányban a kiegészülő SZKKSE. Homoki talpról lő, de nem talál kaput.

9′ Valovics futtából ereszti el, de nem tudja sarok felé irányítani, ezt megfogja Kiss Bernadett.

8′ Barna állítja meg keményen Juhászt, kisebb meglepetésre ezért rögtön két percet adnak a játékvezetők, emberhátrányban az SZKKSE. Jó a blokk Maláti lövésénél, de a sarokból jöhet a Balmaz: ellépi Kiss Orsolya, jó védekezés emberhátrányban!

7′ Szepesi bejátszásánál megelőzik Kutit, de maradhat még a Szegednél: Szepesi harcl ki hetest, Szabadosnak jár a sárga: Bárány áll oda a büntetőhöz, megmozgatja a kapust, majd értékesíti a hetest, 3-3.

6′ Takács a rövidet választja a bal szélről, ezzel meglepte a szegedi kapust, 2-3.

5′ Maláti lökete éppen a gólvonalon belülre pattan, Nagy Éva ezen is rajta volt, de megadják a sporik, 2-2.

4′ Kutié az első szegedi gól, aki le tudott fordulni emberéről beállóban, és Kiss Bernadett lábai között lő a kapuba, 1-1. Nagy Éva újabb védése Szabados ziccere után – majd egy gyors akció után Bárány találatával fordít az SZKKSE, 2-1.

3′ Szép passz a bal szélre Bertának, azonban Kiss Bernadett jól zárja a szöget, és védeni tud. Lovistyék védekezik belül Kiss Orsolyával szemben, ez hetes: Szabados lövését azonban megfogja a felső sarok elöl Nagy Éva, bravó!

2′ Maláti megy fel középen, és kilövi a bal alsót, 0-1.

1′ Az első támadás végén rossz a passz a szélre Lovistyéknek, jöhet a Balmaz. Kaltenecker a szélről, de Nagy Éva fogja, majd belemenés miatt visszakerül a vendégekhez.

1′ A hazaiak kezdték a meccset, az SZKKSE zöldben, míg a Balmaz tiszta feketében játszik ma.

15.52 – A Balmaz egyébként az egyik legjobban teljesítő csapat a tavasszal: hét meccsükből mindössze egyet, az orosházit bukták el a vendégek, ugyanakkor az SZKKSE is hasonló mérleggel bír, zsinórban hat győzelemmel a hátuk mögött várhatják a mai meccset Szepesi Ivették.

15.43 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdődik az SZKKSE Balmazújváros elleni meccse, a felek már javában melegítenek. A szegediektől ezúttal hiányzik a sérüléssel bajlódó Tóth Sára is.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Tovább folytatódik a PC Trade Szeged KKSE harca az aranyéremért: hétvégén azt a Balmazújvárost látják vendégül Szepesi Ivették, amely a tavaszi szezonban csupán egyetlen vereséget szenvedett el, a legutóbbi idegenbeli meccsén, Orosházán maradt alul az NKK. Az ősszel simán, tíz góllal tudott nyerni szombati ellenfele otthonában az SZKKSE, ám várhatóan ennél keményebb lesz az újszegedi sportcsarnokban lejátszott csata: közben pedig fél szemmel ezúttal a Nyíradonynak szurkolhatnak a szegediek, hiszen ezúttal oda látogat a listavezető Kecskemét, és amennyiben botlana a listavezető, akkor átvenné a vezetést a tabellán Bakó Botond együttese: persze ehhez előbb le kell győzni a Balmazújvárost!

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Kézilabda: újabb spanyol világbajnok költözhet Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Sajtóhírek szerint a 2018-as nyári átigazolási időszakban játékost cserélhet a BL-címvédő Vardar Szkopje és a MOL-Pick Szeged.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pedig úgy indult a találkozó, hogy nagy verésnek lesz kisgazdája a hazai csapat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Tovább olvasom

Aktuál