Közélet

Jelentősen változik a Keleti és Nyugati pályaudvari vonatok menetrendje

Jelentősen változik a Keleti és Nyugati pályaudvari vonatok menetrendje

2017. április 22., szombat
Jelentősen változik a Keleti és Nyugati pályaudvari vonatok menetrendje

Szombattól hétfőig, felújítás miatt jelentősen változik a Keleti, illetve a Nyugati pályaudvarra érkező, vagy onnan induló vonatok menetrendje - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között az egyik vágányban több száz méter hosszan, illetve a Keletiben több váltónál ágyazatot cserélnek. Ezzel párhuzamosan vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül. Emiatt szombaton és vasárnap a szombathelyi, a soproni és a pécsi InterCity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A Budapest-Békéscsaba, illetve a Lőkösháza-Kürtös határállomáson át közlekedő InterCity és gyorsvonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról közlekednek. Szombattól hétfőig az EuroCity vonatok a Nyugati pályaudvarról érhetőek el, szombaton és vasárnap a Hortobágy és az Avala EuroCity, illetve a Dacia nemzetközi gyorsvonat a Keleti érintése nélkül közlekedik, a vonatokra Kelenföldön lehet fel- és leszállni. Az S50-es jelzésű monori vonatok a Nyugati pályaudvar helyett csak Kőbánya-Kispestig járnak hétfőig, ezért a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony közötti egyes sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között felár nélkül vehetők igénybe. Szintén csak Kőbánya-Kispestig járnak az S51-es jelzésű szerelvények a lajosmizsei vonalon. Szombaton a hatvani, sülysápi és nagykátai elővárosi vonatok sem közlekednek, emiatt az egri vonatok Budapest és Hatvan között, a szolnoki reggeli gyorsított személyvonatok pedig a teljes vonalon minden állomáson megállnak. Vasárnap az egri vonalon a szombatiéval megegyező menetrend lesz érvényben délután 4 óráig, majd az egri, sátoraljaújhelyi, miskolci és nyíregyházi gyorsvonatoknak a Keleti helyett Kelenföld lesz az indító- és a végállomása. Hétfőn egyes reggeli, illetve esti hatvani, gödöllői, sülysápi és szolnoki személyvonatok a Keleti helyett Kőbánya-első állomásra futnak be és onnan is indulnak. A Keleti-Kőbánya-felső viszonylatban a szolnoki zónázó, az egri és sátoraljaújhelyi, míg a Keleti-Rákos viszonylatban a békéscsabai és lőkösházi vonatokat lehet igénybe venni felár megfizetése nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.