Közélet

Jelentős forgalom várható húsvétkor a röszkei és a csanádpalotai átkelőn

Jelentős forgalom várható húsvétkor a röszkei és a csanádpalotai átkelőn

2017. április 13., csütörtök
Jelentős forgalom várható húsvétkor a röszkei és a csanádpalotai átkelőn
migransok_roszkei_hataratkelo_0915_03_gs

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Huber Krisztián

közölte, az eddigi évek tapasztalatai szerint már péntek délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, ennek ideje a 30-120 percet is elérheti. A rendőrség arra törekszik, hogy a forgalom az ünnep idején a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ha a kilépőoldalon mégis torlódás alakul ki, akkor a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok használhatják az ásotthalomi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen péntektől egészen kedd hajnalig kialakulhat esetenként 15-30 perces várakozás a személyforgalomban - közölte a főhadnagy. Indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről

a rendőrség honlapján

, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.