Bulvár

Ingyenesen letölthető az új okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás

Ingyenesen letölthető az új okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás

2017. április 12., szerda
Ingyenesen letölthető az új okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás
Keteltu-es_hullohatarozo

Magyarország első, Android és iOS rendszereken futó kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazása a hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő terepi azonosításához nyújt segítséget 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajleírásokkal.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület második közös munkájaként (az első a hasonló elven működő madárhatározó app volt) elkészült határozó azoknak készült, akik kezdők, de tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton, az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozójegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján. Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név a rendszertani besorolás és természetvédelmi érték is megjelenik, továbbá a békák hangját is meghallgathatjuk. Az adatlap alján található link segítségével pedig az MME oldalán elérhető Magyarország kétéltűi és hüllői oldalra juthatunk, ahol a fajról bővebb fajleírást, állományadatokat is kapunk, valamint videókat és fotókat is nézegethetünk. Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, mely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat a „Játék” funkcióval tehetjük próbára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.