Közélet

Hollik: nincs szó a civil szervezetek ellehetetlenítéséről

Hollik: nincs szó a civil szervezetek ellehetetlenítéséről

2017. április 13., csütörtök
Hollik: nincs szó a civil szervezetek ellehetetlenítéséről

A kormány nem akarja ellehetetleníteni, megbélyegezni a civil szervezeteket, csak a külföldről kapott támogatásokat kell nyilvánosságra hozniuk - közölte Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Mint mondta, akik szerdán a civil szervezetekről szóló törvényjavaslat ellen tüntettek, nem olvasták azt. A kormánypárti politikus hozzátette: a civil szervezetek külföldi támogatásainak nyilvánossá tétele nem egyedülálló, számos országban létezik e jogszabályi passzus.

Hollik István

azt mondta, a Magyarországon működő 70 ezer civil szervezet közül néhány tucat alapvetően politikai tevékenységet folytat, ezeket külföldről finanszírozzák és nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. "Ezeknél a szervezeteknél kell tudni, hogy kinek az érdekeit képviselik."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.