Kultúra

Hagyományos vetélkedőjének döntőjét rendezi meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Hagyományos vetélkedőjének döntőjét rendezi meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

2017. április 26., szerda
Hagyományos vetélkedőjének döntőjét rendezi meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2006 óta évente megrendezi a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatot. A többfordulós vetélkedő látványos döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 29-én, szombaton lesz.

A vetélkedőt a környezettudatosság, a hagyományok tisztelete és ápolása, a tanulók szemléletének tágítása és az iskolai oktató-nevelő munka támogatása hívták életre. A tudáspróba idáig közel 6000 diákot szólított meg határainkon innen és túl, komoly elszántságot, kitartást, alkotókészséget igényelve a nevezőktől. Az idei évben közel 140 csapat jelentkezett, majdnem 600 versenyzővel, határainkon innen és túlról, többek között a Felvidék, Délvidék és Erdély települései is megmérettetik magukat. Ebben az évadban az 19. század mentén készültek a feladatok, de persze nem maradtak el a természetismereti-, művészeti témájú kérdések sem. A kreatív alkotások között is rendkívül magas színvonalú munkákat értékelhettek a feladatok készítői. Ezekből a művekből kiállítás nyílik, ahol a Park látogatói egészen az idény végéig megtekinthetik a gyerekek munkáit. A vetélkedő döntőjén – szellemi és fizikai próbák során – idén az előzetes fordulók korosztályonkénti legjobb 12-12 csapat vesz majd részt, ahol értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a versenyzők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.