Közélet

Elismerést vehettek át az MH 5. Bocskai István lövészdandár katonái

Elismerést vehettek át az MH 5. Bocskai István lövészdandár katonái

2017. április 26., szerda
Elismerést vehettek át az MH 5. Bocskai István lövészdandár katonái
bocskai_loveszdandar

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonái kaptak elismerést április végén.

A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladatban nyújtott kiemelkedő helytállása elismeréseként, dandársorakozó keretében három hódmezővásárhelyi katonának adományozott elismerő oklevelet

Ruszin Romulusz

, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

Fábián Gábor

szakaszvezető egy sátorban keletkezett tűz során tanúsított kiemelkedő helytállást. A társai helyszínre érkezéséig megpróbálta megfékezni a kialakult tüzet, miközben az ott elhelyezett gyúlékony anyagokat, eszközöket és a felszerelési tárgyakat is kimentette.

Ötvös Zoltán

főtörzsőrmester és

Berezvai Norbert

őrvezető gyorsan és bátran cselekedett a határ mentén járőrözés közben, amikor Mórahalom térségében egy égő tanyaépületből mentettek ki egy ott tartózkodót és a tűzoltók helyszínre érkezéséig megkezdték a tűz oltását. „A migrációs helyzet kezelésében való közreműködés kiemelt feladata a Magyar Honvédségnek, de a szolgálatteljesítés mellett katonáink más területen is képesek mindenkinek példát mutatni. Köszönöm Önöknek, hogy bátran és példamutatóan cselekedtek a nehéz helyzetekben. A díszmenet most Önöknek és a bátor helytállásuknak szól!”- mondta a parancsnok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.